Αυξήσεις μισθών σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό!

Λεφτά υπάρχουν για το δημόσιο

Αυξήσεις μισθών σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό!

Όχι μόνο ανεχόμαστε τις απεργίες και τις στάσεις εργασίας που κάνουν συνέχεια και ταλαιπωρούν ολόκληρη την Αθήνα,
όχι μόνο ταλαιπωρούμαστε από τις καθυστερήσεις και τα πολλά προβλήματα λειτουργίας στα μέσα σταθερής τροχιάς,
όχι μόνο η επιχείρηση είναι ελλειμματική,
δίνουν αυξήσεις στους εργαζόμενους σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ υπέγραψε αυξήσεις από 2% ως 4% για τους εργαζόμενους σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, παρά το γεγονός ότι επιχείρηση είναι ελλειμματική.
.
Οι αυξήσεις που προβλέπονται στους βασικούς μισθούς περιγράφονται στο άρθρο 4 της νέας επιχειρησιακής σύμβασης ΣΤΑ.ΣΥ και σωματείων εργαζομένων μέσων σταθερής τροχιάς όπου επί λέξει αναφέρονται τα εξής: «Στους εργαζόμενους σε καθεστώς βαρδιών χορηγείται από 1/6/2017 μηνιαίως ποσό ίσο με το 0,04 του βασικού τους μισθού. Για το δε υπόλοιπο προσωπικό χορηγείται από 1/6/2017 μηνιαίως ποσό ίσο με το 0,02 του βασικού τους μισθού».
.
Το ποσό που είναι ίσο με το 0,04 του μισθού σημαίνει αύξηση 4% μηνιαίως για τους εργαζόμενους με βάρδιες και το ποσό που θα είναι ίσο με το 0,02 του μισθού σημαίνει αύξηση 2% για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.Δηλαδή, μισθός 1.000 ευρώ εργαζόμενου σε καθεστώς βαρδιών θα έχει αύξηση 40 ευρώ από 1/6/2017 και μισθός 1.000 ευρώ υπαλλήλου -άλλης ειδικότητας- θα έχει αύξηση 20 ευρώ.
.
Πέραν αυτών υπάρχει και ρήτρα για επιπλέον αυξήσεις αποδοχών ανάλογα με τα έσοδα από τα εισιτήρια, καθώς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «σε περίπτωση αύξησης των εσόδων της εταιρίας με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καθώς και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, τα δύο μέρη δεσμεύονται ότι τα ως άνω ποσά αυξάνονται μετά από κοινή συμφωνία».
Η ισχύς της επιχειρησιακής σύμβασης της ΣΤΑ.ΣΥ. κυρώθηκε από το υπουργείο Εργασίας στις 3/10/2016 που κατατέθηκε.
 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});