Όταν το 2014 οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταψήφιζαν τον νόμο για το πλοίο ασφαλείας

Τώρα Βουλευτές τους ζητούσαν άμεση ενεργοποίηση του άρθρου λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Όταν το 2014 οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταψήφιζαν τον νόμο για το πλοίο ασφαλείας

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν πλοίο ασφαλείας!
Το 2014 είχαν καταψηφίσει το νομοσχέδιο Βαρβιτσιώτη, χαρακτηρίζοντας απεργοσπαστικό το άρθρο με το πλοίο ασφαλείας.

Το 2014 ψηφίστηκε για πρώτη φορά το πλοίο ασφαλείας εν μέσω αντιδράσεων από την τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Πρόκειται για ένα πλοίο που εκτελεί δρομολόγια σε περίπτωση ανάγκης, όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις μεγάλων απεργιών.
Αναφέρει το άρθρο 25 του νόμου 4256/2014:  «Για τη διασφάλιση της συνοχής του νησιωτικού χώρου και της εδαφικής συνέχειας της χώρας, όταν διακόπτεται η τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των ηπειρωτικών λιμένων και των νησιών, για λόγους οι οποίοι δεν οφείλονται σε ανωτέρα βία ή απαγόρευση απόπλου, εφαρμόζεται πρόγραμμα δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.»
 

Τώρα ζητούσαν πλοίο ασφαλείας!
Πριν λήξει η απεργία, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, είχε πει πως λόγω της απεργίας της ΠΝΟ πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για το πλοίο ασφαλείας και να φύγουν άμεσα πλοία με κηπευτικά. Όπως είπε, από  τις συζητήσεις που έχει κάνει ο ίδιος με τον Υπουργό και αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, υπήρχε πρόβλεψη να φύγει ένα πλοίο τουλάχιστον από την Κρήτη ακόμα και με εφαρμογή του νόμου για το πλοίο ασφαλείας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ όμως είχαν άλλη άποψη για το πλοίο ασφαλείας το 2014, όταν έλεγαν ότι η απεργία είναι ιερό δικαίωμα του κάθε κλάδου

Ο Νότης Μαριάς ως ο μοναδικός βουλευτής των ΑΝΕΛ από την Κρήτη ήταν επίσης κατά του πλοίου ασφαλείας το 2014, λέγοντας πως η διατάξη καταργεί το δικαίωμα της απεργίας.
Υποστήριζε μάλιστα ότι οι ναυτεργάτες στηρίζουν τους αγρότες και οι αγρότες τους ναυτεργάτες (2 χρόνια μετά βλέποντας τα επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου ανάμεσα στο αγρότες και τους ναυτεργάτες ίσως άλλαξε άποψη)

Και ο Καμμένος που έλεγε ότι η κυβέρνηση βάζει τους αγρότες και τους ναυτεργάτες να συγκρούονται.
Να υποθέσουμε ότι αυτό ισχύει και για τα επεισόδια των τελευταίων ημερών;

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});