Γκεμπελισμός! To ΑΠΕ μετέδωσε ότι οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν από την ψηφοφορία για τη Βενεζουέλα

Ενώ από τα επίσημα πρακτικά φαίνεται ότι ψήφισαν κατά της καταδίκης Μαδούρο

Οι πρακτικές των κρατικών μέσων ενημέρωσης επί ΣΥΡΙΖΑ μας έχουν απασχολήσει αρκετές φορές.

Νέο κρούσμα, ο ισχυρισμός του ΑΠΕ ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν από την ψηφοφορία στο Ε.Κ. για τη Βενεζουέλα, ενώ όλοι ήδη γνωρίζουμε ότι Δ. Παπαδημούλης, Στ. Κούλογλου και Κ. Κούνεβα καταψήφισαν το σχετικό ψήφισμα.

 

Τι ισχυρίζεται από τη μία το κρατικό πρακτορείο και τι αναφέρουν τα επίσημα πρακτικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το ανυπόγραφο δημοσιεύμα του ΑΠΕ έχει τον (ψευδή) τίτλο "Απείχαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία στο Ε.Κ. για τη Βενεζουέλα".

Όπως αναφέρει ο "άγνωστος" συντάκτης του κειμένου, "ψήφο αποχής επέλεξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Βενεζουέλα.
Εκ παραδρομής έτσι, φάνηκε, όπως κατεγράφη στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, ότι οι ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημούλης, Στ. Κούλογλου και Κ. Κούνεβα καταψήφισαν το σχετικό ψήφισμα, ενώ στην πραγματικότητα επέλεξαν να απόσχουν".

 

Το παιδαριώδες επιχείρημα δηλαδή που παρουσιάζει το ΑΠΕ, είναι ότι ψήφισαν μεν, εκ παραδρομής δε. Στην πραγματικότητα δηλαδή ήθελαν να απέχουν αλλά τελικά μπερδεύτηκαν και... πάτησαν λάθος κουμπί.

Διαβάστε το δημοσίευμα του ΑΠΕ εδώ

 

Τα επίσημα πρακτικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ξεκάθαρα. Παπαδημούλης, Κούλογλου και Κούνεβα καταψήφισαν την καταδίκη του καθεστώτος Μαδούρο.

(Μπορείτε να δείτε τα επίσημα πρακτικά της ψηφοφορίας εδώ)

Όπως φαίνεται στη σελίδα 279 ( όπου έχει + είναι το ναι, όπου έχει - είναι το όχι, όπου είναι το 0 είναι παρών) οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν όχι.

 

Μπορείτε να δείτε το καταδικαστικό για το καθεστώς της Βενεζουέλας ψήφισμα του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου RC-B8-0270/2017 εδώ

 

Ότι οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν αρνητικά φαίνεται και από τη σελίδα του votewatch.eu

Οι χρήστες που έκαναν τη σχετική έρευνα στο twitter