Ο πατέρας του νεκρού υποσμηναγού συγκλονίζει: Το φρόνημα αυτών των παιδιών δεν το έχει κανείς άλλος

Συγκλόνισε ο πατέρας του νεκρού υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν το μαχητικό στο οποίο επέβαινε κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κατάκολου Ηλείας.

 

Ο πατέρας του Ήρωα μίλησε στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Action24 πλέκοντας το εγκώμιο των ανδρών της Πολεμικής Αεροπορίας. Δήλωσε πως όλοι τους αισθάνονται σαν τον αδικοχαμένο Μάριο, μπροστά στην πατρίδα δε βάζουν κανένα συμφέρον.

 

Τόνισε πως το όνειρο που έχουν είναι να υπηρετήσουν την πατρίδα και πως φρόνημα των ανδρών της Πολεμικής Αεροπορίας δεν το έχει κανείς άλλος στον κόσμο:

 

«Ναι είναι υπερήφανοι οι πατεράδες που τα παιδιά τους υπηρετούν την πατρίδα γιατί όλοι αισθάνονται σαν τον Μάριο. Αυτό το ξέρω ειδικά όλους τους φίλους του, άριστοι χαρακτήρες και μπροστά στην πατρίδα δεν έβαζαν κανένα συμφέρον. Όχι οικονομικό, το οικονομικό δεν το συζητούσαν ποτέ, δεν τον ενδιέφερε, δεν είχε ιδέα τι σημαίνουν τα χρήματα. Που του έλεγαν παίρνεις λίγα χρήματα, πόσα παίρνεις...

 

Ούτε ο ίδιος ήξερε πόσα παίρνει, ήταν εντελώς άσχετος. Το όνειρό τους ήταν μόνο η πατρίδα. Είναι γεννημένοι για αυτήν τη δουλειά όλοι αυτοί και για αυτό θεωρώ ότι δεν έχουν και καμμία ελπίδα οποιοσδήποτε δηλαδή. Αυτό το φρόνημα δε νομίζω να το έχουν άλλοι. Το καλλιεργούν εδώ; Είναι έμφυτο; Και τα δύο μαζί; Άλλες χώρες δε νομίζω να υπάρχει αυτό το συναίσθημα, δεν τους ενδιαφέρει να πεθάνουν για την πατρίδα. Δεν συγκρίνεται, δεν συγκρίνεται, το έβαζαν πάνω απ΄όλα».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/676910754212266