Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Ήρωας κατά τον Τσίπρα «Μάξιμος Σαράφης» της Novartis

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο «Μάξιμος Σαράφης», γνωστός ως προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis.

 

Ο «Μάξιμος Σαράφης» κατά κόσμον Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την απολογία του για την υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών.

 

Ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis μαζί με άλλους δύο κατηγορουμένους απολογήθηκαν για βαριές κατηγορίες οι οποίες αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα.

 

Στον Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη, ο οποίος είχε διατελέσει στέλεχος επιχειρήσεων και διευθυντής επικοινωνίας της Novartis, αποδίδεται ο ρόλος του εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια δρούσε ως εγκέφαλος ομάδας ατόμων τα οποία υπόσχονταν άμεσες δανειοδοτήσεις σε επιχειρηματίες από τραπεζικά ιδρύματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

 

Όπως ομολογούν οι επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα του Φιλίστωρος Δεστεμπασίδη: «Η αμοιβή του κατηγορουμένου για το ρόλο του στην επίτευξη της δανειοδότησης αντιστοιχούσαν στο 4-8% επί του ποσού αυτής, ενώ η συμφωνηθείσα προκαταβολή προσαρμοζόταν κατά περίπτωση, αγγίζοντας έως και τις 100.000 €».

 

Όμως για τον Αλέξη Τσίπρα ο προφυλακιστέος ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι ήρωας.

 

Αυτό δήλωνε ως πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής εκθειάζοντας τον κατηγορούμενο προστατευόμενο μάρτυρα ο οποίος βάσει των μαρτυριών του ενέπλεξε τους δέκα πολιτικούς για την υπόθεση Novartis, ενώ την ίδια στιγμή εξαπέλυε επίθεση καταγγέλλοντας όσους υποστήριζαν την αφερεγγυότητα των συγκεκριμένων προσώπων:

 

«Αλλά μην έχετε καμμία αμφιβολία όχι μόνο εμείς, κανείς δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί, ούτε εγώ, ούτε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ούτε η Ελληνική Δικαιοσύνη και οι μάρτυρες, προστατευόμενοι και μη. Που ξαφνικά το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων το λοιδορείτε αν και εσείς τον ψηφίσατε.

 

Σ' όλην την Ευρώπη, σ' όλον τον κόσμο, στις Ηνωμένες Πολιτείες τους θεωρούν ήρωες που παίρνουν το θάρρος να μιλήσουν, να πουν την αλήθεια απέναντι σε ισχυρά συστήματα και να αποκαλυφθούν τα σκάνδαλα, αλλά εσείς εδώ τους ονομάσατε κουκουλοφόρους και ζητάτε διακαώς να βγει η κουκούλα. Οι θεσμοί θα λειτουργήσουν, οι νόμοι και οι διαδικασίες θα τηρηθούν και η δικαιοσύνη να είστε σίγουροι θα αποδοθεί».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1431595040578043