110 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια, έστειλε η Περιφέρεια Αττικής στους σεισμόπληκτους Τουρκίας

110 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια, έστειλε η Περιφέρεια Αττικής στους σεισμόπληκτους Τουρκίας - Συρίας

Αναχώρησε χθες το πρωί από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τη Ραιδεστό η μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες των σεισμόπληκτων στην Τουρκία,  ξεπερνάει τους 110 τόνους και περιλαμβάνει περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνους φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό,  πάνες για μωρά, είδη ατομικής καθαριότητας, κ.α.. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής(ΚΕΔΕ -ΠΕΔΑ), με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τον ΙΣΑ.

Η αποστολή αναμένεται να περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα το πρωί της Δευτέρας και έχει προορισμό τις αποθήκες συγκέντρωσης υλικού στη Ραιδεστό (Tekirdag).

Με αφορμή την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, μία μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια ξεκίνησε από δω από το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 

Δείτε την ανάρτησή του social media

 

 

 

 

Ενώ η Περιφέρεια Αττικής τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή της για ανάρτηση που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής ο φωτορεπόρτερ, Γιώργος Μουτάφης και την οποία αναπαρήγαγε η Ρένα Δούρου, σχετικά με τη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται μετά τον σεισμό στην Τουρκία.

 

 

 

Στις εικόνες και το βίντεο της σχετικής ανάρτησης φαίνονται ρούχα και άλλα αντικείμενα να είναι πεταμένα στο κέντρο διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής, η οποία αναφέρει, στην ανακοίνωσή της πως επρόκειτα για «ποσότητα ρούχων που λόγω του ότι ήταν σε κακή κατάσταση και φθαρμένα, και για το λόγο αυτό δεν μπορούν να αποσταλούν ως βοήθεια, θα πήγαιναν για ανακύκλωση».

«Δυστυχώς γι' αυτούς, μόνο η μικροψυχία και η συκοφαντία έχει κομματική σημαία κι αυτή είναι της κας Δούρου, του ΣΥΡΙΖΑ και των διάφορων «επαγγελματιών αλληλέγγυων» που έχουν στη δούλεψή τους, που μοναδική τους έννοια είναι να συκοφαντούν την Ελλάδα και το λαό της» αναφέρει μεταξύ άλλων η Περιφέρεια.

Η ανάρτηση της Περιφέρειας Αττικής