Αναγνωρίστηκε ο διαδηλωτής του ΠΑΜΕ που επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην αναγνώριση του διαδηλωτή του ΠΑΜΕ που χτύπησε άνδρα των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα μπροστά από το άγαλμα του Τρούμαν, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 αστυνομικών.

 

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου σε πορεία του ΠΑΜΕ προς την Πρεσβεία των Η.Π.Α. ομάδα διαδηλωτών έριξε μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν, ενώ σημειώθηκε κι επίθεση εναντίον ανδρών των ΜΑΤ που προσπάθησαν να τους απωθήσου.

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Σε συμπλοκή με τη διμοιρία της ΥΑΤ που είχε διατεθεί στο χώρο, ομάδα περίπου 50 ατόμων με αντιασφυξιογόνες μάσκες και στειλιάρια επιτέθηκε με σφοδρότητα και αδικαιολόγητη βία κατά των αστυνομικών, οι οποίοι επιχείρησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

 

Από την συμπλοκή τραυματίσθηκαν 5 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν με ελαφρά τραύματα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

 

 

Για τα γεγονότα σχηματίσθηκε δικογραφία και οι έρευνες αναγνώρισης συνεχίζονται. Έχει ήδη γίνει αναγνώριση ενός ατόμου, το οποίο επιτέθηκε με ιδιάζουσα βία κατά αστυνομικού.