Απεργία στα MMM: «Συγγνώμη, έπρεπε να την έχουμε εξαγγείλει νωρίτερα, απλώς συνέπεσε το Σαββατοκύριακο ενδιάμεσα»

Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, ο πρόεδρος εργαζόμενων ΗΣΑΠ, Παναγιώτης Κοντογιάννης σχετικά με τον χρόνο ανακοίνωσης της απεργίας ανέφερε πως: «Είναι λάθος, θα έπρεπε να την έχουμε εξαγγείλει νωρίτερα την απεργία απλώς συνέπεσε το Σαββατοκύριακο στο ενδιάμεσο και ίσως φταίει αυτό. Θα έπρεπε να προετοιμαστεί η κοινωνία, θα έπρεπε να ξέρουν οι άνθρωποι γιατί αφορά όλο τον κόσμο. Καταλαβαίνω πόσο μπορεί να ταλαιπωρηθεί η κοινωνία, ζητάω συγνώμη από τους επιβάτες μας».

 

 

 

Στην ερώτηση γιατί δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας ο κ. Κοντογιάννης είπε: «Προσωπικό ασφαλείας υπάρχει, λέγεται προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης λειτουργία, όπως προβλέπει ο νόμος, έχουμε κάνει τη διαδικασία να το ορίσουμε δεν προκύπτει όμως, ένα σιδηρόδρομο είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον δουλέψεις εν μέρει. Πώς θα μπορούσαμε να το κάνουμε, μας υποχρεώνει ο νόμος να διαθέτουμε το 1/3 των εργαζομένων ναι αλλά και να ανοίξουμε το 1/3 των σταθμών πως θα το κάνουμε αυτό; Εκτός αν θέλει ο υπουργός να απεργούν πχ οι άνθρωποι που δουλεύουν στις τεχνικές βάσεις και να δουλεύει όλη η υπόλοιπη κίνηση αυτό όμως δεν είναι απεργία».

 

 

Και συνέχισε: "Έχουμε κάνει διαβούλευση και προσπαθήσαμε να βρούμε μια φόρμουλα πως θα μπορούσε να γίνει αυτό, δεν προκύπτει γιατί μειώνοντας το προσωπικό στις θέσεις λειτουργίας της εταιρείες τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των επιβατών μας ή παραβιάζεται η ασφάλεια σιδηροδρόμων και δεν επιτρέπεται να παραβιάζουμε τέτοια πρωτόκολλα".

 

Ακούστε το ηχητικό εδω: