Απεργίες και αποχή εκπαιδευτικών- Αντιδρούν στην αξιολόγηση

Σε νέες απεργίες και αποχή προχωρούν οι εκπαιδευτικοί, ενάντια στην εφαρμογή της διαδικασίας αξιολόγησης που προβλέπεται με το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας.

 

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης» ανακοίνωσε πως θα υλοποιήσει την απόφαση του Συλλόγου και της ΔΟΕ για απεργία - αποχή σε οποιαδήποτε απόπειρα ενεργοποίησης των διαδικασιών της αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης.

 

 

Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, την περσινή χρονιά εν μέσω πανδημίας, κλειστών σχολείων και τηλεκπαίδευσης, το ΥΠΑΙΘ επιδίωξε να εγκαθιδρύσει στα σχολεία την αξιολόγηση.

 

 

«Αποδείχτηκε έτσι ότι μπορούμε και κατορθώνουμε  μεγάλες νίκες ( βλ. εκλογές αιρετών, κάμερες στην τάξη, αξιολόγηση, ωράριο νηπιαγωγών, απαγόρευση διαδηλώσεων)», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

 

 

Και συνεχίζουν λέγοντας πως, «το ίδιο θα πράξουμε και αυτή τη χρονιά. Ειδικά μετά τον νόμο που ψήφισε μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση, έπεσαν εντελώς οι μάσκες».

 

 

Η προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, είναι το πρώτο βήμα με άμεσο στόχο την εφαρμογή της «ατομικής αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών, η προσαρμογή του σχολείου στις νέες ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας και πρώτα και κύρια το χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς.

 

 

«Αποδείχτηκε πόσο δίκιο είχαμε και μόνο αν δει κανείς τα αποτελέσματα των πανελλαδικών,  40.000 αποκλεισμένοι, 16.000 κενές θέσεις στα Πανεπιστήμια», σημειώνουν επιπλέον οι εκπαιδευτικοί.

 

 

«Να ’ναι καλά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τα Κολέγια που θα αυγατίσουν την πελατεία τους. Το σλόγκαν: Με 8.000 μόρια δε χωράς στο δημόσιο ΑΕΙ με 8.000 ευρώ χωράς και παραχωράς στο Κολέγιο. Εν τω μεταξύ, με τον τρόπο αυτό 16.000 θέσεις έμειναν κενές, άδειες, χωρίς εισακτέους, με δεκάδες τμήματα χωρίς φοιτητές», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί

 

 

«Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι στρατηγικής σημασίας μάχη για το εκπαιδευτικό κίνημα κι ως τέτοια θα τη δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», καταλήγουν οι εκπαιδευτικοί.