Το απίστευτο ψέμα Τσίπρα στη Βουλή για τις ΜΕΘ

Πριν από λίγο στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στη δημιουργία ΜΕΘ που ζητάει επίμονα, αλλά αυτή τη φορά παραποίησε κατάφορα τα λεγόμενα του Στέλιου Πέτσα, οταν ο δεύτερος ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο Στέλιος Πέτσας είχε πει: "Ευτυχώς που δεν ακούσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ξοδέψουμε τα χρήματα του ελληνικού λαού για να φτιάξουμε ΜΕΘ".

 

 

 

 

 

Ποια είναι η αλήθεια, όμως, για τις ιδιωτικές ΜΕΘ, τι είχε αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας και ποια ήταν η απόφαση της κυβέρνησης;

 

 

Ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε αναφέρει πως:"Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια", αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προκαταβολική επίταξη όλων των ιδιωτικών ΜΕΘ, είτε τις χρησιμοποιούσε το ΕΣΥ είτε όχι. 

 

 

 

 

Η κυβέρνηση στο πρώτο κύμα της πανδημίας είχε αποφασίσει πως εφόσον χρειαστεί θα χρησιμοποιηθούν ιδιωτικές ΜΕΘ, καταβάλλοντας το δημόσιο σχετικό αντίτιμο. Το κόστος, λοιπόν, της επίταξης των ιδιωτικών ΜΕΘ θα ήταν ανάλογο της πίεσης που θα ασκούνταν στο ΕΣΥ. 

 

Σε αντιδιαστολή, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να επιταχθούν όλες οι ΜΕΘ προκαταβολικά, πληρώνοντας το αντίτιμο όλων των ιδιωτικών κλινών που υπήρχαν, ασχέτως αν θα χρησιμοποιούνταν ή όχι. Κοινώς, με τη λύση του ΣΥΡΙΖΑ το κράτος θα πλήρωνε άδειες ΜΕΘ, αφού στο πρώτο κύμα της πανδημίας δε χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί καμία.  

 

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

 

 

  

 

 

Tags: