Το απορριπτικό βούλευμα για την άδεια Κουφοντίνα ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου

Σάλος έχει προκληθεί μετά από την κίνηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κας Ξένης Δημητρίου, να ζητήσει το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για νέα άδεια από τις φυλακές.

 

Η κίνηση της Ξένης Δημητρίου μπορεί να προκαλέσει αναίρεση του βουλεύματος, η οποία έρχεται στην σκιά των απειλών που έχει διατυπώσει δημόσια ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα κατά των δικαστών.

 

Όπως έγινε γνωστό η κ. Δημητρίου ζήτησε επίσης τον ιατρικό φάκελο του πολυισοβίτη και ιατρικά πιστοποιητικά από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο εκτελεστής της «17 Νοέμβρη».

 

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ο Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας και πως τις τελευταίες τρεις ημέρες υποστηρικτές του Κουφοντίνα έχουν προκαλέσει αλλεπάλληλες καταστροφές σε κομματικά γραφεία και εμπορικά καταστήματα.

 

Παρά ταύτα, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν πως ο Κουφοντίνας δεν μπορεί να απολαύσει τις ευεργετικές πρόνοιες του νόμου, λόγω της σοβαρότητας των εγκλημάτων που διέπραξε η «17Ν» και της έλλειψης μετάνοιας εκ μέρους του.

 

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα, στην πρωινή εκπομπή του Open, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας υπεραμύνθηκε της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

Δείτε το επίμαχο video: