Αρχηγός Φλώρος στο Podcast της ΟΑ: Κρίσιμη η απειλή στον Έβρο το 2020. Θα είχαμε σε σκηνές 100.000 μετανάστες αν πέρναγαν

Αποκαλύψεις από τον Στρατηγό ε.α. Κωνσταντίνο Φλώρο σε ένα εφ΄όλης της ύλης podcast με την Ομάδα Αλήθειας για την θητεία του ως ΑΓΕΕΘΑ.

 

Υπαρκτή και κρίσιμη η απειλή στον Έβρο στις αρχές του 2020.

Χαρακτήρισε κρίσιμα τα γεγονότα του Έβρου το 2020 και αποφασιστική την αντίδραση του Πρωθυπουργού και των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Αν πέρναγαν οι μετανάστες στον Έβρο θα είχαμε αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση. Εικόνες με χιλιάδες μετανάστες σε σκηνές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και πάρα πολλά προβλήματα με την σίτιση 100.000 μεταναστών.

Ηταν μια υπαρκτή απειλή, ήταν μια μορφή υβριδικού πολέμου την οποία οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί με την ελληνική αστυνομία την σταμάτησαν.

 

Το “θερμό” καλοκαίρι του 2020.

Για τα γεγονότα στο Αιγαίο το καλοκαίρι του ίδιου έτους ο Στρατηγός είπε πως η κατάσταση ήταν πάρα πολύ σοβαρή αλλά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ανεχθεί νέα Ίμια.

Αν γίνει κάτι με την Τουρκία δεν θα πάμε πολεμήσουμε στο πιο αδύναμο σημείο, ο πόλεμος θα είναι καθολικός.

 

Τα νησιά ενδυναμώθηκαν, στην Ουκρανία δόθηκαν όπλα που δεν χρειαζόμασταν.

Στα ελληνικά νησιά υπήρξε αύξηση και ποιοτική και ποσοτική τα τελευταία χρόνια απάντησε στην κριτική που έχει ακουστεί για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ενώ είπε με απόλυτο τρόπο ότι ούτε ένα μέσο από αυτά στα οποία βασίζεται η Ελλάδα προκειμένου να υπερασπίσει τον εαυτό της δεν δόθηκε στους Ουκρανούς.

 

Η Επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ μίλησε ακόμα για τον επανεξοπλισμό της χώρας με διαφανείς διακρατικές συμφωνίες, τις ανάγκες και τις προκλήσεις του μέλλοντος, τη στρατηγική σημασία των υποδομών στην Αλεξανδρούπολη και την Κρήτη και τις διαρθρωτικές αλλαγές στις Ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της θητείας του.

 

Κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς, οι Ένοπλες δυνάμεις είναι ικανές και γνωρίζουν τον τρόπο να διασφαλίζουν την ύπαρξη της Ελλάδος.