Εγκαινιάστηκε το νέο data center της Lamda Helix που θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τις εργασίες κατασκευής του πρώτου μεγάλου data center της Lamda Hellix στο Κορωπί.

 

Πρόκειται για μία επένδυση που θα δημιουργήσει περίπου 200 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της εταιρείας.

 

Στα εγκαίνια βρέθηκαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Με το έργο αυτό άνοιξε ο μεγάλος κύκλος επενδύσεων στα data centers, που φιλοδοξούν να δώσουν τεράστια ώθηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

 

Αυτό θα είναι και το πρώτο μιας σειράς νέων πρότζεκτ που δρομολογεί η εταιρεία μετά την εξαγορά της από την αμερικανική Digital Realty, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο των data centers και των «ουδέτερων» υποδομών.

 

Υπενθυμίζεται πως στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την έναρξη εργασιών και στο αντίστοιχο μεγάλο πρότζεκτ που προετοιμάζει η Microsoft. Συγκεκριμένα, η αγορά γης που θα φιλοξενήσει τα τρία data centers που σχεδιάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει ήδη, ενώ ως το τέλος του μήνα αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις.