Εκκενώθηκε η κατάληψη Ρόζα Νέρα στα Χανιά μετά από 16 χρόνια

Μια οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας με ισχυρή δύναμη από όλη την Κρήτη, στήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο λόφο Καστέλι στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

 

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν σκοπό την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera που βρίσκεται στα κτίρια πάνω από το λιμάνι και για την οποία είχε προαναγγελθεί ότι επίκειται επέμβαση για να αδειάσει.

 

Στο σημείο βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ και ειδικοί φρουροί από Χανιά, Ρέθυμνο Ηράκλειο και Αθήνα. Λίγο πριν τις 6 το πρωί, οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν στο λόφο αποκλείστηκαν από την κυκλοφορία και η πρόσβαση απαγορεύτηκε, με δυνάμεις των ΜΑΤ να παρατάσσονται και να κλείνουν τα στενά.

 

Στη διασταύρωση των οδών Κανεβάρω και Αγίου Μάρκου, όπου οδηγεί στην πλατεία έξω από τα κτίρια, είχαν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως πράξη διαμαρτυρίας στην εκκένωση της κατάληψης.

 

 

Οι πρώτες πληροφορίες του zarpanews.gr, κάνουν λόγο για 15-20 άτομα να βρίσκονται εντός της κατάληψης κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Από την κατάληψη απομακρύνθηκαν σε πρώτη φάση οι μετανάστες που φιλοξενούνταν εντός του χώρου, ενώ δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα οι πρώτες προσαγωγές από τους ημεδαπούς που διέμεναν στο χώρο.

 

 

 

 

 

 

Τον Ιούλιο οι συμμετέχοντες είχαν κάνει εκδηλώσεις για τα 16 χρόνια της κατάληψης: