Εκκενώθηκε κατάληψη στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Σε εκκένωση της κατάληψης του πρώην κυλικείου της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφτασαν στο ΑΠΘ λίγο πριν από τις 5 το πρωί και εκκενωσαν τον χώρο που είχε καταληφθεί από το "στέκι Primavera". Εντός του χώρου δεν εντοπίστηκαν άτομα μόνο κάποια αντικείμενα, όπως κράνη και ξύλα.

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σφράγιση του χώρου και το απέδωσαν στις πρυτανικές αρχές λίγο μετά τις 6 το πρωί οπότε και ολοκληρώθηκε η επιχείρηση.

 

Ο συγκεκριμένος χώρος τελούσε υπό κατάληψη από το Σεπτέμβριο του 2023. Τις επόμενες μέρες ο χώρος θα δημοπρατηθεί για να λειτουργήσει πάλι σαν κυλικείο. 

 

Ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Σημεωνίδης, σημείωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Ενημερωθήκαμε για την κατάληψη του χώρου. Αποφασίστηκε να γίνει σήμερα η εκκένωση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, καθάρισε ο χώρος και παραδόθηκε εκεί που έπρεπε να παραδοθεί, εκεί που ανήκει πραγματικά.

Δεν υπήρχαν άτομα μέσα μόνο κάποια υλικά που δεν χρήζουν ιδιαίτερης αναφοράς. Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Είχε κάποια κράνη, είχε κάποια ρόπαλα. Είχε πάρα πολύ ακαθαρσία. Το βασικό θέμα για εμάς είναι να παραδωθεί ο χώρος στη εταιρία διαχείρισης του πανεπιστημίου. Είναι παθογένειες πολλών ετών, είναι σε πολλά σημεία, εμείς είμαστε πάντα σε ετοιμότητα ανα πάσα στιγμή, όλα αυτά να παραδοθούν στους φοιτητές με την πλήρη έννοια της λέξης».