Έκτακτο επίδομα έως 700 ευρώ στους εργαζομένους στις ΜΕΘ

Σχέδιο για έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού πριν τα Χριστούγεννα βρίσκεται στο τραπέζι του Πρωθυπουργόυ Κυριάκου Μητσοτάκη. Απομένει να αποσαφηνιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση μελετά βήμα-βήμα την διαδικασία προκειμένου να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρόμοια με αυτή που δόθηκε το περασμένο Πάσχα.

Το κυβερνητικό επιτελείο αναμένεται να καταλήξει σε μία λύση εφάπαξ βοηθήματος το οποίο θα δοθεί κατά προτεραιότητα στο προσωπικό που εργάζεται στις ΜΕΘ.

 

 

Γρίφος, όμως παραμένει το ύψος του ποσού αυτού, αφού στο οικονομικό επιτελείο επεξεργάζονται δύο διαφορετικά σενάρια.

Ένα από αυτά είναι η καταβολή ενός συγκεκριμένου ποσού το οποίο μπορεί να φτάσει έως και τα 700 ευρώ, κάτι που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες, ενώ μία άλλη υπόθεση είναι να δοθεί στους δικαιούχους ένα ποσοστό του μισθού τους.

 

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες, αν όχι ώρες. Στο θέμα άλλωστε αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ 100,3 FM, όπου και τόνισε πως «τις όποιες εξαγγελίες θα τις κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «φαίνεται πως υπάρχει η σχετική δυνατότητα για αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή».