Έρχεται αποφυλάκιση για τους Πυρήνες της Φωτιάς λόγω Νόμου Παρασκευόπουλου

Ενδέχεται να αποφυλακιστούν τον Ιούλιο και τα τελευταία τέσσερα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς,, λόγω συγχώνευσης των ποινών τους σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» που επικαλείται δικαστικές και αστυνομικές πηγές,

 

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον επτά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς αποφυλακίστηκαν τους προηγούμενους μήνες κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευοπούλου- Κοντονή, για τους υπό όρους αποφυλάκιση.

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως εννέα έγκλειστοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις θα παραμείνουν σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Πέντε κατηγορούμενοι της «17 Νοέμβρη», δύο μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», ένας «ποινικός» που συνεργάστηκε μαζί τους και ένας «μπαλαντέρ» τρομοκράτης, όπως τον χαρακτήριζαν στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου είναι οι μοναδικοί που θα παραμείνουν στις φυλακές έως τα τέλη του καλοκαιριού».

 

 

Στελέχη της Ελ.ΑΣ, αναφέρει το δημοσίευμα σημειώνουν ότι «πολλοί κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην ίδια τρομοκρατική οργάνωση πήραν εορταστικές και τακτικές άδειες, εκμεταλλευόμενοι τον ίδιο νόμο».

 

«Αυτό δεν συνέβη για 4 άλλα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς είναι σε εξέλιξη η απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που σχεδίασε η Πόλα Ρούπα. Ο εισαγγελέας έχει προτείνει την απαλλαγή τους από τη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ αυτοί οι κατηγορούμενοι έχουν συμπληρώνει περίπου 8,5 χρόνια φυλάκισης. Με τη συγχώνευση των ποινών είναι πολύ πιθανό να έχουν το δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης, με βάση τον νόμο», σημειώνει.

Το προηγούμενο διάστημα αυτοί που αποφυλακίστηκαν ήταν τρεις οι οποίοι είχαν συλληφθεί το 2010 στη Νέα Σμύρνη και το Αγρίνιο, άλλοι τρεις που είχαν συλληφθεί σε τυχαίες «συναντήσεις» με αστυνομικούς και ένας από την πρώτη «φουρνιά» της λεγόμενης γιάφκας του Χαλανδρίου, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Ακόμα αναφέρει ότι: «εορταστικές άδειες είχαν πάρει πέντε κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση, δύο που είχαν κατηγορηθεί για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ένας για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, ο γνωστός ως «τοξοβόλος» του Συντάγματος, ο οποίος πρόσφατα απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας και μία γυναίκα που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στο σχέδιο «Γοργοπόταμος», για την ανατίναξη του εξωτερικού μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού, μαζί με τον ελεύθερο τότε Χριστόδουλο Ξηρό».

Μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι «ο τοξοβόλος, κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό και για την ένοπλη συμπλοκή στην Πεύκη, θα αποφυλακιζόταν τον επόμενο χρόνο με τις συγχωνεύσεις των ποινών».