Εξοδος στις αγορές: Εντυπωσιακή η ζήτηση για το νέο 10ετές ομόλογο -Πάνω από τα 21,9 δισ. ευρώ οι προσφορές

Με πάνω από 21,9 δισ ευρώ προσφορές έκλεισε το βιβλίο για το 10ετές ομόλογο, με την Ελλάδα να θέλει να αντλεί 3,5 δισ. ευρώ και να στέφεται η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές για το 2023 με απόλυτη επιτυχία.

 

 

Σε δηλώσεις του ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για επιτυχής έκδοση του 10ετούς ομολόγου και τόνισε πως «χτίζουμε ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα και θα στηρίζουμε, γενναία, για όσο χρειαστεί, νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

 

 

Σταϊκούρας: Χτίζουμε ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα -Θα στηρίζουμε την κοινωνία για όσο χρειαστεί

 

«Η Ελλάδα προχώρησε σήμερα στην έκδοση 10ετούς ομολόγου, ανοίγοντας την αυλαία του δανειακού προγράμματος για το 2023. Η έκδοση ήταν επιτυχής.

 

 

Ως προς τη ζήτηση, την ποιότητα των κεφαλαίων και το κόστος δανεισμού, λαμβάνοντας υπόψη τη μεταβλητότητα στο διεθνές περιβάλλον.

 

Η Κυβέρνηση, και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, κινούμαστε με αποφασιστικότητα και διορατικότητα, συνεκτιμώντας τις υφιστάμενες και μελλοντικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην άσκηση νομισματικής πολιτικής.

 

 

Χτίζουμε ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα, ακολουθούμε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να στηρίζουμε, γενναία, για όσο χρειαστεί, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να ενισχύσουμε, ακόμη περισσότερο, τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».