"Φοιτητές" του ΑΠΘ γράφουν "Δολοφόνε" στην πόρτα του Κοσμήτορα γιατί αντιδρούν στην κατασκευή drone

"Φοιτητές" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να βανδαλίσουν για ακόμα μία φορά Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο "Σύλλογος Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων" του ΑΠΘ έγραψε με κόκκινη μπογιά στην πόρτα του Κοσμήτορα της σχολής τη λέξη "Δολοφόνε", γιατί "αντιδρούν" στην έρευνα που γίνεται στη σχολή για την κατασκευή drone σε συνεργασία με την ΕΑΒ, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εν λόγω έρευνα εντάσσεται σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο θα αναβαθμίσει την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας, με τη γραμμή παραγωγής του να βρίσκεται αποκλειστικά στην ΕΑΒ.

 

Το πρόγραμμα με την ονομασία "Αρχύτας" σχεδιάζει μη επανδρωμένο όχημα, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα με ικανότητα να μεταφέρει κρίσιμα υλικά, μέχρι και τα 25 κιλά ενώ, θα μπορούσε επίσης να επιτηρεί υποδομές όπως και τα χερσαία και θαλάσσια συνορα.

 

 

Όλη η σχεδίαση και η κατασκευή της δομής θα γίνει στην Ελλάδα εκτός των αισθητήρων που θα υπάρχουν μέσα στο αερόχημα και θα προέρχονται από το εξωτερικό.

 

 

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ενημερωθεί για τις δυνατότητες του μη επανδρωμένου αεροχήματος καθώς αναζητούν μια πλατφόρμα που θα καλύπτει τις επιχειρησιακές τους ανάγκες. Οι επόμενες εκδόσεις θα στοχεύουν στις δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις.