Φοιτητής δέχθηκε επίθεση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και η αστυνομία αρνήθηκε να παρέμβει

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε χθες φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Ομάδα τριών ατόμων που φέρεται να πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο αναγνώρισαν το στέλεχος της φοιτητικής παράταξης Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑνΚΣ), Οδυσσέα Βλαχονικολό, και του επιτέθηκαν.

 

 

Ο ίδιος σε ανάρτηση που έκανε στο facebook έγραψε για το περιστατικό:

 

 

"Όπως μπορεί να έχετε καταλάβει, μου επιτέθηκαν άνανδρα 3 αναρχικοί μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου απλά και μόνο επειδή έχω διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις. Είμαι καλά και δεν διατρέχει κάποιο άμεσο κίνδυνο η υγεία μου. Ευχαριστώ όλους όσους μου έστειλαν μήνυμα. Ένα είναι σίγουρο από εδώ και πέρα. Δεν θα σωπάσω. Θα ακολουθήσω τον δρόμο της αστικής δικαιοσύνης, όπως έμαθα από την οικογένεια μου. Όσο περισσότερο αποσιωπούμε ή αδιαφορούμε για τα περιστατικά βίας τόσο περισσότερο μεγαλώνει το τέρας του αυταρχισμού."

 

 

 

 

 

 

Για όσα εκτυλίχθηκαν στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου μίλησε ο φοιτητής σε τηλεοπτικό σταθμό. Όπως περιέγραψε, τον πλησίασαν τρεις άγνωστοι και τον χτύπησαν με αφορμή δηλώσεις που είχε κάνει υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

 

«Εσύ δεν είσαι αυτός που βγαίνεις στα κανάλια και λες ότι θέλεις την πανεπιστημιακή αστυνομία;» τον ρώτησαν οι άγνωστοι, όπως επεσήμανε.

 

Αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό, ο νεαρός κάλεσε το 100, αλλά του είπαν πως δεν μπορεί να κάνει παρέμβαση εντός του Πανεπιστημίου.

 

Σχόλιο για την επίθεση στον φοιτητή, έκανε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία σημείωσε πως επικοινώνησε με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη διαβεβαίωσαν πως γίνονται όλες οι απαιτούμενες έρευνες.

 

«Γίνεται αναλυτική έρευνα σχετικά με το περιστατικά που κατέθεσε ο νεαρός» είπε.

 

Όσον αφορά στην πανεπιστημιακή αστυνομία σχολίασε ότι «είμαστε στη διαδικασία της κύρωσης των πινάκων στον ΑΣΕΠ και θα ακολουθήσει η εκπαίδευση».

 

 

Όσα δήλωσε ο φοιτητής: