Γ. Μανιάτης: Αναβαθμίζεται η παρουσία της Ελλάδας στο ενεργειακό τοπίο

Με αφορμή τις τέσσερις Συμβάσεις Υδρογονανθράκων που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή

Με αφορμή τις τέσσερις νέες Συμβάσεις Υδρογονανθράκων που κατατέθηκαν στη Βουλή με καθυστέρηση έως και τεσσάρων ετών, σε συνδυασμό με τις άλλες εννιά θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές, που περιλαμβάνονταν στους τρεις διεθνείς διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν το 2013-2014 κι έχουν ήδη κυρωθεί, ο κ. Γιάννης Μανιάτης σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook ότι διαμορφώνεται μια νέα, εξαιρετικά γεωπολιτικά αναβαθμισμένη παρουσία της Ελλάδας, ως σημαντικού παράγοντα του αναδυόμενου ενεργειακού τοπίου της Ανατολικής Μεσογείου.

 

 

Ο κ. Μανιάτης επισημαίνει ότι η αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων, η στρατηγική συνεργασία με Κύπρο - Ισραήλ που δρομολογήσαμε το 2011, καθώς και η υλοποίηση των αγωγών και υποδομών Φυσικού Αερίου TAP, IGB, EASTMED, FSRU Αλεξανδρούπολης, αναβάθμιση Ρεβυθούσας, που εντάχθηκαν και χρηματοδοτήσαμε απο τα ευρωπαϊκά ταμεία την περίοδο 2011-2014 αποτελούν τους τρεις πυλώνες της Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, που μπορούν σήμερα να στηρίξουν την πατρίδα απέναντι σε κάθε επιβουλή, ιδιαίτερα από τον ανατολικό γείτονα. 

 

 

«Πρέπει επιτέλους να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά. Δεν έχουμε πλέον περιθώρια για άλλο χαμένο εθνικό χρόνο», καταλήγει ο κ. Μανιάτης.