Γιατί ο Μητσοτάκης είχε ελληνική σημαία πίσω του στη συνάντηση με τον Ερντογάν, ενώ ο Τσίπρας όχι

Τελικά τι συμβαίνει με τις σημαίες στις συναντήσεις Τσίπρα - Ερντογάν και Μητσοτάκη - Ερντογάν; 

 

Πριν 3 χρόνια, το Σεπτέμβριο του 2016, στη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν, που είχε πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, υπήρχαν 2 μεγάλες τουρκικές σημαίες και μόνο μία μικρή ελληνική σημαία στο τραπέζι ανάμεσα στους Τσίπρα - Ερντογάν.

 


Φωτογραφία: Γραφείο τύπου Πρωθυπουργού, ANDREA BONETTI
 

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, σε σημείο που πηγές του Μεγάρου Μαξίμου να κληθούν να σχολιάσουν το γεγονός. 

 

Η τότε απάντηση ήταν πως όταν συναντιέται πρόεδρος με πρωθυπουργό, το πρωτόκολλο για τις σημαίες θέλει να υπάρχουν μεγάλες σημαίες μόνο της χώρας από την οποία είναι ο πρόεδρος, ενώ οι σημαίες από κάθε χώρα είναι μικρές και βρίσκονται πάνω στο τραπέζι. Μία και μία μεγάλες σημαίες υπάρχουν μόνο όταν η συνάντηση είναι ανάμεσα σε ομότιμους, ανέφερε πηγή του Μεγάρου Μαξίμου. Μάλιστα, από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως αν συναντηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ θα υπάρχουν πίσω τους δύο ελληνικές σημαίες.

 

Για το παραπάνω γεγονός είχαμε αναφερθεί και εμείς

 

Στη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, πάλι στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όμως, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. 

 

 

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, υπάρχουν 2 μεγάλες σημαίες, μία ελληνική και μία τουρκική, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά για την τότε συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.