Η αντιπολίτευση ζητά παραιτήσεις στην Ελλάδα επειδή έπεσε η Webex στην Ευρώπη

Με προβλήματα ξεκίνησε το σύστημα τηλεκπαίδευσης μετά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας της δια ζώσης εκπαίδευσης, η οποία ισχύει από σήμερα Δευτέρα για όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας. Οι μαθητές προσπαθούν από το πρωί να μπουν στη πλατφόρμα webex, ωστόσο, σε πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση είναι αδύνατη.

 

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ενημερώνει ότι ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαίωσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Όπως σημειώνεται δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

 

 

 

Η πλατφόρμα της Webex αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και σε άλλες περιοχές της Ευρωπης, όπως φαίνεται και στο χάρτη όπου εμφανίζει τις περιοχές που το σύστημα έχει διακοπεί.

 

 

 

 

Με την πλατφόρμα να έχει προβλήματα - όχι μόνο στην Ελλάδα - και χωρίς να περιμένουν τις διευκρινίσεις του υπουργείου Παιδείας, στελέχη και βουλευτές της αντιπολίτευσης ξεκίνησαν μία συντονισμένη επίθεση, κατηγορώντας, τόσο την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όσο και την κυβέρνηση, ενώ αξιοσημείωτο είναι και η ανάρτηση του Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως έπεσε το ίντερνετ πανελλαδικά:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O Ανδρέας Λοβέρδος μετά από λίγο απέσυρε την αρχική του ανάρτηση, παραδεχόμενος πως το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό:

 

 

(Upd): Πλατφόρμα Webex: Η Cisco αναλαμβάνει την ευθύνη για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση

 

Σύμφωνα με το protothema, εκπρόσωπος της Cisco ανέφερε πως οι σημερινές δυσκολίες στην πρεμιές της τηλεκπαίδευσης στη χώρα μας οφείλονται σε τεχνικό σφάλμα της εταιρείας.

 

O eκπρόσωπος της εταιρείας έλεγε ότι το τεχνικό σφάλμα προκάλεσε πρόβλημα όχι σε όλους, αλλά σε ορισμένους δέκτες των υπηρεσιών της πλατφόρμας webex στην ευρύτερη περιοχή EMEAR, δηλαδή Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία. Ένας από αυτούς ήταν και το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος.

 

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της εταιρείας, η πρώτη περίοδος που υπήρξαν προβλήματα είτε αστοχίας εισόδου στην πλατφόρμα είτε μεγάλων καθυστερήσεων ξεκίνησε στις 9.43 ώρα Ελλάδος και διήρκεσε ως τις 10.27, όταν και οι τεχνικοί της εταιρείας κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

 

Το ίδιο ωστόσο επαναλήφθηκε στις 12.12 ως τις 12.28 ώρα Ελλάδος.

 

"Η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία). Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος" τονίζει σε επίσημη δήλωσή της η πολυεθνική εταιρεία.

 

Κύκλοι της μάλιστα έλεγαν στο protothema.gr ότι είναι σε εξέλιξη οι απαραίτητες διαγνωστικές διαδικασίες στα συστήματα, προκειμένου να μην υπάρξει επανάληψη του προβλήματος. Διαβεβαίωναν, δε, ότι οι δυνατότητες της πλατφόρμας είναι τέτοιες που μπορούν εκατομμύρια άνθρωποι να κάνουν παράλληλη χρήση των υπηρεσιών της.

 

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στις υπηρεσίες της πλατφόρμας Webex αποτελεί δωρεά της Cisco προς το υπουργείο Παιδείας.

Από το υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, διευκρινίζονταν νωρίτερα τα ακόλουθα: «Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα. Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».