Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί πάλι σε συλλαλητήρια ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Για μία ακόμα φορά, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου Παιδείας, της πανεπιστημιακής αστυνομίας και κατά της μείωσης των εισακτέων. 

 

Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτησή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί στις πορείες που θα πραγματοποιηθούν αύριο, 1 Απριλίου 2021. 

 

 

 

 

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση:

 

"Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία | Όχι στα πειθαρχικά συμβούλια | Όχι στη μείωση των εισακτέων

 

Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

 

Καλούμε στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια των Φοιτητικών Συλλόγων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Απρίλη στις 13:00 στα Προπύλαια, την ίδια ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

 

Καλούμε ενάντια στο Νομοσχέδιο της Κεραμέως Χρυσοχοΐδη που εισάγει την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα πειθαρχικά συμβούλια, μειώνει τους εισακτέους και κλείνει πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Περιφέρεια.

 

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου και τη χάραξη ενός σοβαρού σχεδίου επιστροφής με ασφάλεια των φοιτητών και των φοιτητριών στα αμφιθέατρα.

 

Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να ασχοληθεί με τις πάγιες ανάγκες των φοιτητών/ριών, που εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης έχουν οξυνθεί, έχει επιλέξει να υποβαθμίσει το δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, τη στοχοποίηση των ακαδημαϊκών ελευθεριών, τη μείωση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ αλλά και την δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολλέγια.

 

Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης οφείλουμε να συγκροτήσουμε ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο δημοκρατίας.

 

 

Δεν θα ανεχτούμε πολιτικές αποκλεισμού και όξυνσης των ανισοτήτων. Δεν θα ανεχτούμε τον αυταρχισμό και την στοχοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου και των ακαδημαϊκών δασκάλων.

 

 

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην μόρφωση είναι υπεράσπιση της δημοκρατίας.

 

 

Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες στην προγραμματισμένη κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων, την Πέμπτη 1 Απρίλη στις 13:00 στα Προπύλαια, και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

 

 

Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία | Όχι στα πειθαρχικά συμβούλια | Όχι στη μείωση των εισακτέων"