Η Περιφέρεια Αττικής δίνει 124.000 ευρώ για λευκώματα

Εν μέσω πανδημίας

Τρίτη παραφωνία για την Περιφέρεια Αττικής με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη.

 

Μετά τα έπιπλα Chesterfield αξίας 19.450 ευρώ και την εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα που στοίχισε 10.800 ευρώ, η Περιφέρεια Αττικής θα τυπώσει λευκώματα για την ιστορία της Αθήνας αξίας 124.000 ευρώ!

 

Όπως αναφέρει το έγγραφο από τη Διαύγεια, εγκρίθηκε η δαπάνη 124.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για την έκδοση συλλεκτικού λευκώματος ιστορικού χαρακτήρα.

 

 

 

 

 

 

Είχε πρoηγηθεί η αγορά επίπλων Chesterfield από την Περιφέρεια Αττικής αξίας 19.450 ευρώ και η εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Περιφέρειας Αττικής που είχε στοιχίσει 10.800 ευρώ.

 

Ακολουθούν οι 2 αποφάσεις:

 

 

 

 

 

Στην απάντησή της η Περιφέρεια Αττικής κάνει λόγο για συστηματική εκστρατεία συκοφάντησης μιας καθόλα νόμιμης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΕ.ΣΥ.) Αττικής. 

 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

 

Η απόφαση πάρθηκε με δημοκρατική διαδικασία από την πλειοψηφία των μελών του ΠΕ.ΣΥ. με την οποία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προχωρούν στην έκδοση ιστορικού λευκώματος για την Αττική, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την διεθνή κυρίως προβολή, της πιο ιστορικής Περιφέρειας της χώρας μας και θα δίνεται ως δώρο εθιμοτυπίας, σε ξένους κυρίως επισήμους. 

 

Η συγκεκριμένη έκδοση αφορά τη δημιουργία ενός τόμου 400 σελίδων, σε ελληνική κι αγγλική γλώσσα, που θα καλύψει ένα εξαιρετικά μεγάλο ιστορικό και πολιτισμικό φάσμα της Αττικής, που έχει μακραίωνη και ιδιαίτερα σημαντική  ιστορική πορεία.

 

Η δημιουργία του τόμου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 

- την έρευνα επί των πηγών από ειδική ομάδα ιστορικών ερευνητών 

- τη συγκρότηση επιστημονικής συγγραφικής ομάδας  από καταξιωμένους επιστήμονες 

- τη συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού 

- την επιμέλεια και διορθώσεις κειμένων, καθώς και τη μετάφραση τους

- την παραγωγή της έκδοσης με υψηλή ποιότητα χαρτιού, μεγάλο μέγεθος, καθώς και την παραγωγή θηκών και κασετινών

 

 

Πρόκειται για μια  παραγωγή 4000 αντιτύπων υψηλής ποιότητας, η οποία θα διεξαχθεί με μειοδοτικό διαγωνισμό και το ανώτατο όριο της ανάθεσης θα ανέλθει στα 100.000 ευρώ, με σημαντική όμως πιθανότητα να είναι σημαντικά χαμηλότερο λόγω της διαδικασίας που επιλέχθηκε.

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν ότι η απόφασή μας να προχωρήσουμε στην έκδοση του λευκώματος έγινε με απόλυτη διαφάνεια, νομιμότητα και σε λογικό κόστος. Και υπηρετεί απόλυτα το στόχο μας που είναι η προβολή της ιδιαίτερης ταυτότητας και ιστορίας της Αττικής.