Η Ρεπούση εναντιώνεται στις εικόνες Ηρώων του '21 στα σχολεία

Με μία ανάρτησή της στο Facebook, η Μαρία Ρεπούση, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Πειραιά που δεν κατάφερε να εκλεγεί, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά.

 

 

Η γνωστή για τις αιρετικές απόψεις της, όπως για την καταστροφή της Σμύρνης (στη Σμύρνη υπήρξε συνωστισμός), δηλώνει αντίθετη και με τις εικόνες των Ηρώων του 1821 που υπάρχουν στις σχολικές αίθουσες.

 

 

Ολόκληρη η ανάρτηση της Μαρίας Ρεπούση:

"Εξοργίζομαι αλλά δεν απορώ με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά. Είμαστε ένα δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος.

 

 

Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα παιδάκια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ο αγιασμός. Όλοι οι υπουργοί παιδείας ξεκινούν τη χρονιά παρευρισκόμενοι σε αγιασμό. ΝΥΝ και πρώην. Ανεξαιρέτως.

 

Τελειώνει ο αγιασμός και ξεκινά η σχολική χρονιά. Σε καθημερινή βάση η πρωινή προσευχή. Προς επίρρωση, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός. Αυτός νομίζω σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση. Θα σας γελάσω.

 

Για να μην ξεχνιέται το παιδί σε τί είδους σχολείο πηγαίνει, οι τοίχοι της τάξης στολισμένοι με εικόνες Αγίων και ήρωες του 21.

 

Τα θρησκευτικά καπάκι που λένε".