Καταργείται το "ηλεκτρονικό φακέλωμα" των εργαζομένων

Τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα υπογράψει εγκύκλιο που θα καταργεί την καταχώρηση από τον εργοδότη στο σύστημα "Εργάνη" των λόγων απόλυσης του εργαζομένου. 

 

 

Μιλώντας την Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι «από αύριο κανένας εργοδότης δεν θα γράφει στην Εργάνη τους λόγους απόλυσης».

 

 

Περιγράφοντας τους λόγους της σχετικής απόφασης, ανέφερε ότι ο επόμενος εργοδότης θα ζητούσε από τον υποψήφιο εργαζόμενο να του δείξει τους λόγους απόλυσης από την προηγούμενη εργασία του και έκανε λόγο για «ηλεκτρονικό φακέλωμα».

 

 

Διάβασε, δε, παραδείγματα λόγων απολύσεων που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα «Εργάνη».

 

 

«Πολύ αργός και οκνηρός, ανεπαρκής στη δουλειά του, πολλές αδικαιολόγητες απουσίες, χαμηλή παραγωγικότητα, ιατρικοί σοβαροί λόγοι. Αυτοί που απολύθηκαν με τέτοιες καταγραφές δεν θα έβρισκαν νέα δουλειά» σημείωσε.

 

 

Σε ό,τι αφορά την τροπολογία για τις απολύσεις, ο κ. Βρούτσης είπε σε δηλώσεις του ότι ισχυροποιείται το εργατικό δίκαιο κι επανέρχεται στην αρχική του μορφή.

 

 

Σημείωσε επιπλέον ότι μετά από την ψήφιση της διάταξης του ΣΥΡΙΖΑ, οι απολύσεις αυξήθηκαν καθώς η διάταξη λειτούργησε αντίθετα. Τόνισε, δε, ότι με την τροπολογία επαναφέρεται η προστατευτική «ασπίδα» του εργαζόμενου.

 

Δείτε το βίντεο: