ΚΕΕΛΠΝΟ: Με ένα χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος τιμωρήθηκε ο "εκλεκτός" του Πολάκη

Σε έναν χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε πρωτοδίκως ο πρόεδρος επί ΣΥΡΙΖΑ του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, νυν ΕΟΔΥ, κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

 

Η στενή του συνεργάτιδα, Ελ. Θ. επίσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη ενός έτους.

 

Την ΕΛ. Θ. είχε πάρει μαζί του στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Ρόζενμπεργκ, χωρίς να έχει φροντίσει τα τυπικά, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι υπηρετούσε στο γραφείο του τότε υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ωστόσο στην πραγματικότητα ήταν το «δεξί χέρι» του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επιπλέον διαδραμάτιζε ένα μυστήριο ρόλο στο Κέντρο έχοντας πρωτοφανή πρόσβαση σε όλα τα αρχεία, ακόμη και απόρρητα, χωρίς να έχει σχέση εργασίας με το ΚΕΕΛΠΝΟ!

 

Την πρωτόδικη καταδίκη του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, από τη Δικαιοσύνη σχολιάζουν ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, κι ο αναπληρωτής τομεάρχης, Ιάσονας Φωτήλας.

Όπως υποστηρίζουν, «η καταδικαστική απόφαση για τον διορισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για το σύστημα παραδιοίκησης που είχε στηθεί στον οργανισμό».

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί πως «η Δικαιοσύνη μίλησε και δικαίωσε την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να καταγγείλει στη Βουλή την κακοδιοίκηση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, με ερώτηση που καταθέσαμε στο ελληνικό κοινοβούλιο προς την ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, είχαμε φέρει το θέμα της παραδιοίκησης στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Με αφορμή συγκεκριμένες καταγγελίες που είχαμε στη διάθεσή μας, ζητούσαμε τότε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τη δράση προσώπου στο περιβάλλον του κ. Ρόζενμπεργκ. Δράση η οποία κινείτο πέρα και πάνω από κάθε όριο νομιμότητας.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η Δικαιοσύνη με πρωτόδικη απόφασή της καταδίκασε σε έναν χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Ρόζενμπεργκ, και τον εν λόγω άτυπο συνεργάτη του, που παρ' ότι δεν είχε εργασιακή σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ασκούσε  ουσιαστικά διοίκηση» αναφέρουν οι δύο τομεάρχες.

Όπως σημειώνουν, η καταδικαστική αυτή απόφαση «αποτελεί δικαίωση για το σωματείο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την παραδιοίκηση που εγκαθίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη απάντηση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας που θεωρεί το  ΚΕΕΛΠΝΟ τσιφλίκι της» καταλήγουν οι κύριοι Οικονόμου και Φωτήλας.