Το Λιμενικό απέτρεψε την είσοδο σε πάνω από 150 παράνομους μετανάστες σε Χίο και Λέσβο

Το Λιμενικό απέτρεψε νέα απόπειρα εισόδου παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο.

 

Συγκεκριμένα, δύο λέμβοι ανατολικά της Λέσβου στο ύψος του αεροδρομίου και ακόμα 2 νοτιοανατολικά της Χίου απέτρεψαν με πλωτά μέσα τις βραδυνές ώρες την είσοδο στη χώρα συνολικά πάνω από 150 παράνομων μεταναστών. Έδειξαν έτσι πως παραμένουν σε επιφυλακή. 

 

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού εκτυλίχθηκε χθες και κοντά στην Κεφαλονιά προκειμένου να διασωθούν δεκάδες μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο. Στο σημείο έφτασε άμεσα σκάφος του Λιμενικού και όπως φαίνεται και στο βίντεο μετά από μεγάλη προσπάθεια περισυνελέγησαν όλοι καλά στην υγεία τους. Στο σκάφος επέβαιναν 57 μετανάστες (43 άνδρες, 8 γυναίκες και 5 παιδιά).

 

 

 

 

 

Mάλιστα, μετά την επιχείρηση στην θαλάσσια περιοχή 60 ν.μ. δυτικά νοτιοδυτικά νήσου Κεφαλλονιάς πρωινές συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί εκ των 57, ηλικίας 26 και 28 ετών, για μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος και προέκυψε κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και τους οποίους επιχείρησαν από κοινού να προωθήσουν σε έδαφος κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά παράβαση του ν.4251/2014.