Μητσοτάκης στο Bloomberg: Το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Francine Lacqua του Bloomberg παραχώρησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός.

 

«Το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από ό,τι οι οικονομίες της Ευρωζώνης», είπε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα ο κ.Μητσοτάκης τόνισε πως λόγω της θετικής εικόνας, «η Ελλάδα θα προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις. Πρέπει να να συνεχίσουμε να παράγουμε πλεόνασμα».

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η μείωση του δημόσιου χρέους και η ανάπτυξη βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.

 

Επιπλέον, δήλωσε ότι στόχος παραμένει η δημιουργία έξτρα δημοσιονομικού χώρου για τη στήριξη των νέων οικογενειών.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην εισαγωγή του διεθνούς αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος στο χρηματιστήριο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης διεθνών επενδυτών.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είπε πως θα γίνει νόμος του κράτους τις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου. «Θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα».

 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ισότητα αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. 

 

Τέλος, δήλωσε ότι τους πρώτους μήνες του έτους αναμένεται και το placement για το ποσοστό του ΤΧΣ στην Τράπεζα Πειραιώς, κρατώντας ωστόσο κλειστά τα χαρτιά όσον αφορά την διάθεση μέρους ή όλου του ποσοστού της τάξης του 27%. Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε επίσης και τις περσινές επιτυχημένες αποεπενδύσεις του ΤΧΣ από Euronbank, Alpha και Εθνική.