Μουζάλας: Πολλές ΜΚΟ λειτουργούν μόνο εφόσον χρηματοδοτηθούν

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας σχολίασε την προσφυγική κρίση στην Ουκρανία ως τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση εξαιτίας του πολέμου μιλώντας στον Status fm και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

 

 

"Οι Ουκρανοί πρόσφυγες όταν περάσει το συναίσθημα θα υποστούν τον σύνηθη ρατσισμό και ξενοφοβισμό των προσφύγων", σημείωσε ο κ. Μουζάλας, τονίζοντας πως αν δεν οργανωθεί η αλληλεγγύη πάνω στη βάση του Δικαίου θα ξαναγυρίσουμε σε τέτοιες καταστάσεις.
Προέβλεψε ότι θα έχουμε και ένα τεράστιο κύμα τράφικινγκ, σημειώνοντας πως οι χώρες της ΕΕ θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει πως θα το αντιμετωπίσουν.

 

 

Ερωτηθείς για τη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι "οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σιγά σιγά μεταβλήθηκαν σε επαγγελματικές οργανώσεις. Αυτό από μόνο του δεν είναι λάθος αλλά βάζει ένα ζήτημα σοβαρό, το κατά πόσο αποτελούν την Κοινωνία των Πολιτών".

 

 

Όπως είπε για παράδειγμα "οι πάρα πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις λειτουργούν εφόσον χρηματοδοτηθούν από μηχανισμούς κυβερνητικούς ή υπερκυβερνητικούς, όπως η Ε.Ε. και μετά καταλύονται και καταργούνται. Αυτές θα πρέπει να κρίνονται ως οργανώσεις".

 

 

Η αναφορά στις ΜΚΟ εδώ: