Μπουρλά: Η Ελλάδα επιτάχυνε τις μεταρρυθμίσεις - Ομογενείς επέστρεψαν για να δουλέψουν στη Pfizer

Η Ελλάδα επιτάχυνε τις δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας επισήμανε ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, εξηγώντας την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων στη χώρα μας με την ευκαιρία των εγκαινίων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Εξυπηρέτησης Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο κ. Μπουρλά σημείωσε δε ότι ήδη υπάρχουν πάνω από 500 εργαζόμενοι στο Κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι επιστήμονες με μεταπτυχιακούς τίτλους, και μάλιστα 15% εξ αυτών Έλληνες του εξωτερικού που επέλεξαν να γυρίσουν στη χώρα. Η επένδυση θεία συνεισφέρει 600 εκατ. ευρώ ετησίως σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του φαρμακευτικού κολοσσού. 

 

«Η επένδυση αναδεικνύει ολοένα τον πιο σημαντικό το ρολό της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης ως κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο. Ο πρέσβης των ΗΠΑ κ. Πάιατ δήλωσε ότι η φήμη της Θεσσαλονίκης αλλάζει δραστικά, καθώς εδραιώνεται διεθνώς ως έδρα μεγάλων αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Pfizer έχει συμβάλει σε αυτή την αλλαγή με την επένδυσή της», υπογράμμισε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

 

Υπήρξαν πολλοί συντελεστές, εξήγησε, για να φτάσει σε αυτό το σημείο η Θεσσαλονίκη, η Πολιτεία, τα πανεπιστήμια, και ειδικά το ΑΠΘ το αγαπημένο του πανεπιστήμιο όπως παρατήρησε, ο τοπικός επιχειρηματικός κόσμος και οι τοπικές αρχές. «Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτές οι επενδυτικές κινήσεις ευθυγραμμίστηκαν με τις προτεραιότητες και τη γενικότερη στρατηγική της χώρας. Το Ταμείο Ανάπτυξης δείχνει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης στην κατεύθυνση της καινοτομίας της εξωστρέφειας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Ο ιδιωτικός τομέας έχει να παίξει καθοριστικό ρόλο, και η Pfizer είναι και θα είναι παρούσα στην εθνική προσπάθεια», είπε, ενώ αναφέρθηκε και σε επενδύσεις για την ανάκαμψη με συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

«Η πατρίδα μας έχει το ανθρώπινο κεφάλαιο να δημιουργήσει οικονομία βασισμένη στη γνώση τώρα ήρθε να απελευθερώσει αυτή τη δυναμική υιοθετώντας κατάλληλες πολίτικες και αναδεικνύοντας την δεξαμενή ταλέντων που διαθέτει», σημείωσε.