Νέα επιβεβαίωση ότι γνώριζαν για νεκρούς την ώρα του Συντονιστικού στο Μάτι

Νέα ηχογραφημένα αποσπάσματα συνομιλιών από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της νύχτα της τραγωδίας στο Μάτι φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Protothema.gr, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι την ώρα της σύσκεψης είχαν γίνει γνωστά ακόμα και τα σημεία όπου υπήρχαν νεκροί από φονική πυρκαγιά.

 

 

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, αρχικά ανώτερος αξιωματικός που βρέθηκε στη Μαραθώνος ενημερώνει τον υπαρχηγό πως «έχουν καεί πολλοί άνθρωποι», ενώ ο υπαρχηγός του ζητά να τον καλέσει στο... κινητό του.

Παράλληλα, αστυνομικοί επικοινωνούν με την Πολιτική Προστασία και θέτουν το ερώτημα πώς να προχωρήσουν σε απεγκλωβισμούς τα πληρώματα των περιπολικών όταν έρχονται αντιμέτωπα με φλόγες.

 

Όσον αφορά την ενημέρωση για τους νεκρούς, χαρακτηριστικό είναι ότι στις 21:40 συντονιστής επικοινωνεί με άνθρωπο από το οικογενειακό του περιβάλλον και ομολογεί πως υπάρχουν νεκροί. «Υπάρχουν νεκροί αλλά δεν τους ανακοινώνουν», αναφέρει.

Στις 21:57 δε, το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας δίνει στο ΕΚΑΒ τα σημεία όπου υπάρχουν νεκροί.

Ακολουθεί σειρά επικοινωνιών με το ΕΚΕΠΥ, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, όπου δίνονται οδηγίες οι διασώστες να πάρουν σάκους νεκρών από το ΚΕΛΠΝΟ και λίγο πριν τα μεσάνυχτα το αίτημα για σάκους νεκρών ανεβαίνει στους 40.

 

 

Ακούστε τα ηχητικά εδώ