Ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ δηλώνει ενθουσιασμένος με την Ελλάδα

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Microsoft δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει την ίδια ή και μεγαλύτερη δυναμική από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα, αν δούμε τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης και τη δύναμη των θεμελίων της – νομίζω ότι πρέπει πάντα να εξετάζουμε και τα δύο αυτά πράγματα μαζί. Βλέπουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν, τις μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν, τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να ξεπεράσει την πανδημία, τα διδάγματα που αντλήθηκαν. Θεωρώ ότι βλέπουμε κάτι αρκετά αξιοσημείωτο εδώ. Και, ξέρετε, είναι εύκολο κανείς να πει «καλά, πέσατε τόσο πολύ που, φυσικά, ήταν επόμενο να επανέλθετε». Και ενώ μπορεί να υπάρχει κάποια αλήθεια εδώ, η πραγματικότητα το ξεπερνάει κατά πολύ. Και προσθέστε σε αυτό τις δημοκρατικές ελευθερίες, τη δημιουργικότητα και την πολιτική σταθερότητα».

 

 

«Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα και σημαντική διαδικασία εδώ στην Ελλάδα όσον αφορά τον ρόλο που διαδραματίζουν τα διάφορα μέρη της κυβέρνησης. Αλλά προχωρούν σίγουρα. Και δεν είμαστε απλώς αφοσιωμένοι, αλλά θα έλεγα και ενθουσιασμένοι. Νομίζω ότι είμαι πιο αισιόδοξος σήμερα για τον ρόλο που θα διαδραματίσουν τα κέντρα δεδομένων στην Ελλάδα απ’ ό,τι όταν ήμουν εδώ πριν από δύο χρόνια για να τα ανακοινώσω» τονίζει ακόμη.

 

 

Επίσης, όπως ανέφερε ο Μπραντ Σμιθ: «Δεσμευθήκαμε πριν από δύο χρόνια ότι θα εκπαιδεύσουμε 100.000 άτομα μέσα σε πέντε χρόνια. Επειτα από δύο χρόνια έχουμε ξεπεράσει τις 35.000 και η δυναμική του προγράμματος έχει επιταχυνθεί. Επομένως, δεν ανησυχώ για τον κίνδυνο να μην τηρηθεί η προθεσμία αυτή. Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι ο αριθμός των ανθρώπων που προσεγγίζουμε. Θα πρέπει να μας ενθαρρύνει όλους το γεγονός ότι υπήρξαν 3.000 άτομα στην ελληνική κυβέρνηση που συμμετείχαν στις προσπάθειές μας για κατάρτιση. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι τόσο στην ίδια την κυβέρνηση όσο και ευρύτερα, περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων που περνούν από το πρόγραμμα Skilling αποκτά πραγματικές πιστοποιήσεις, οι οποίες δεν είναι εύκολο να αποκτηθούν. Ετσι, αυτό δείχνει μια πραγματική αύξηση της τεχνικής ικανότητας και των τεχνικών προσόντων που δημιουργούνται σε ολόκληρη τη χώρα. Δύσκολα θα μπορούσατε να βρείτε πολλά μέρη, πολλούς οργανισμούς στον κόσμο που να έχουν καταρτίσει περισσότερους ανθρώπους από την ελληνική κυβέρνηση σε θέματα τεχνολογίας τα τελευταία ένα ή δύο χρόνια. Αυτά είναι καλά νέα για όσους ζουν στην Ελλάδα, διότι αυτή η τεχνική κατάρτιση θα μεταφραστεί στη συνέχεια σε καλύτερες ψηφιακές υπηρεσίες για τους ανθρώπους που ζουν εδώ».