Οι εταιρείες κολοσσοί που επενδύουν στην Ελλάδα -Το 35% των επενδύσεων από το 2000 έγιναν την τελευταία τριετία

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας τόνισε την δυναμική που έχει αναπτύξει η Ελλάδα στον τομέα των επενδύσεων, καθώς και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο κρίσιμο ζήτημα της ακρίβειας.

 

 

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Μακεδονία, o Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον εταιρειών - κολοσσών για να επενδύσουν στην χώρα μας.

 

 

Επενδύσεις

 

 

Ο κ. Σκρέκας μίλησε για το επενδυτικό τοπίο στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το 35% των επενδύσεων τα τελευταία 23 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία τριετία.

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε την σπουδαιότητα των νέων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

 

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη, από την οποία αναμένονται 3.500 θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη δεκαετία, της Google που θα προσθέσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας αλλά και την μεγάλη επένδυση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

 

Το τετράπτυχο

 

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι η κυβέρνηση με κοστολογημένο σχεδιασμό κινείται πάνω στο εξής τετράπτυχο για τον μετασχηματισμό της χώρας:

 

-Την μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο της ΝΑ Ευρώπης-Μετατροπή σε κόμβο ψηφιακού μετασχηματισμού-Μετατροπή σε κόμβο εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics-Δημιουργία πόλου καινοτομίας από την βιοτεχνολογία έως την τεχνητή νοημοσύνη.

 

 

Αναπτυξιακός Νόμος

 

Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει την συνεργασία πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων -τα λεγόμενα clusters- ώστε να ενδυναμώσουν την παρουσία τους τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά.

 

 

Πληθωρισμός της απληστίας

 

Επιπλέον, για το καυτό ζήτημα της ακρίβειας ο  Υπουργός Ανάπτυξης διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αισχροκέρδειας εις βάρος των καταναλωτών

 

 

Οι έλεγχοι, σημειώνει ο κ. Σκρέκας, θα συνεχιστούν μέχρι να προστατευθούν όλοι οι πολίτες και ειδικά οι ευάλωτες οικονομικά ομάδες.

 

 

Σχετικά με την μόνιμη μείωση τιμής, στόχος της κυβέρνησης είναι τα προϊόντα που εντάσσονται στην πρωτοβουλία να ξεπεράσουν σύντομα τα 1.000.

 

 

Ο Υπουργός δήλωσε ότι το ενδιαφέρον από πολυεθνικές γίνεται εντονότερο και τα προϊόντα με μειωμένη τιμή αφορούν βασικά αγαθά όπως γαλακτοκομικά, απορρυπαντικά, δημητριακά, αλλαντικά και ρύζι. Επιπρόσθετα, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, επισημαίνοντας ότι είναι μια ανεξάρτητη αρχή από την οποία η κυβέρνηση θέλει να βλέπει αποτελέσματα.