Οι μαθητές κάνουν καταλήψεις ακόμα και για τις εκδρομές και τα Rafale

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι μαθητές στο κέντρο της Αθήνας.

 

Οι μαθητές ξεκίνησαν πορεία από τα Προπύλαια, με αιτήματα που αφορούν στη μη χρήση μάσκας αλλά και προσλήψεις καθηγητών, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών αλλά και τα Rafale!

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα στο κείμενο για τη σημερινή συγκέντρωση, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας αναφέρει χαρακτηριστικά: "η κυβέρνηση της Ν.Δ. λέει πως θα αγοράσει φέτος από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ. Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!".

 

 

 

Επίσης, οι μαθητές ζητούν να μην προχωρήσει η στράτευση στα 18, τάσσονται κατά της Τράπεζας Θεμάτων και διακηρύσσουν "καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες", ενώ ζητούν και "Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες".