Όταν το ζεύγος Παπαδημητρίου έπαιρνε επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ το μήνα

Μία από τις κορυφαίες περιπτώσεις του αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος

4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και έχουμε να θυμηθούμε πολλές απίστευτες στιγμές που έδειχναν το περίφημο αριστερό ηθικό πλεονέκτημα. 

 

Μία από τις κορυφαίες περιπτώσεις, ήταν αυτή του ζεύγους Παπαδημητρίου - Αντωνοπούλου, οι οποίοι, αν και είχαν από τα πιο παχυλά πόθεν έσχες του ελληνικού κοινοβουλίου, δε δίστασαν να λαμβάνουν 1.000 ευρώ τον μήνα από το κράτος ως επίδομα ενοικίου! 
 

Υπενθυμίζεται πως στο πόθεν έσχες της κυρίας Αντωνοπούλου δηλώθηκαν ετήσια εισοδήµατα 70.000 ευρώ, µετοχές συνολικής αποτίµησης περίπου 300.000 δολαρίων ΗΠΑ και καταθέσεις άνω των 250.000 δολαρίων στην J&P Morgan. Και όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίζονται τα πλουσιότατα περιουσιακά στοιχεία του συντρόφου της, του υπουργού Οικονοµίας Δημήτρη Παπαδηµητρίου.

 

Στο ίδιο πόθεν έσχες, ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε χαρτοφυλάκιο (με μετοχές, αμοιβαία και άλλα επενδυτικά προϊόντα) αξίας 2.725.881 δολαρίων. Την ίδια χρονιά ο κ. Παπαδημητρίου δήλωνε εισοδήματα 453.429 δολαρίων. Το χαρτοφυλάκιο αυτό πάντως, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, το κατείχε το 2015, όταν δεν είχε ακόμα υπουργοποιηθεί.

 

Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι διαθέτει διαμέρισμα 110 τ.μ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300 τ.μ., με 180 τ.μ. βοηθητικούς χώρους, σε οικόπεδο 4.950 τ.μ. Φυσικά, η βίλα διαθέτει και πισίνα, 80 τ.μ.

 

Μετά το σάλο που είχε δημιουργηθεί τότε, το ζευγάρι αναγκάστηκε σε παραίτηση από τα κυβερνητικά αξιώματα που κατείχαν.