Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Κυριάκο Μητσοτάκη: 2,2 δισ ευρώ από την ΕΕ για την Ελλάδα

Μετά τη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Στρασβούργο, η πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε το μήνυμα ότι η Κομισιόν θα είναι γρήγορη και ευέλικτη και θα κινητοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους της ΕΕ για να στηρίξει την Ελλάδα μετα τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel.

 

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε πέντε πηγές χρηματοδότησης προς την Ελλάδα ανακοινώνοντας ότι στη χώρα μας θα δοθούν συνολικά 2,2 δισ. ευρώ.
 

 

 

Όπως είπε η κυρία φον ντερ Λάιεν:
 

  • - θα χρησιμοποιήσουμε χρήματα από την προηγούμενη περίοδο που δεν δαπανήθηκαν από τα Ταμεία Συνοχής
  • - Η δεύτερη πηγή αφορά το ευρωπαικό ταμείο υποστήριξης που θα διοχετεύσουμε κεφάλαια
  • - Το τρίτο στοιχείο είναι η κοινή αγροτική πολιτική. Έχουμε και το νέο πρόγραμμα που θα εξετάσουμε. Τα χρήματα αυτά θα αποκαταστήσουν δάση και αγροτικές υποδομές
  • - Η ΕΕ θα είναι δίπλα σας με πόρους από το ταμείο ανάκαμψης (400 εκατ. ευρώ )
  • - Θα υπάρξουν πόροι και από το πρόγραμμα next generaition 2

 

«Η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στους αδύναμους και θέλω να ξέρετε ότι θα είμαστε δίπλα στην Ελλάδα και τους Έλληνες» πρόσθεσε η κυρία φον ντερ Λάιεν σημειώνοντας ότι η αλληλεγγύη ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που προηγήθηκε με τη συμμετοχή Ελλήνων υπουργών και ευρωπαίων επιτρόπων.

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μέτσολα

Προηγήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, στο πλαίσιο των επαφών που έχει  ο πρωθυπουργός με κορυφαίους αξιωματούχους των ευρωπαϊκών θεσμών για τη στήριξη της χώρας μας στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων φυσικών καταστροφών.