Παραπέμπεται ο Παπαγγελόπουλος και για τα 8 αδικήματα με 177 "Ναι"

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση άσκησης ποινικής δίωξης στον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για οκτώ αδικήματα.

 

Με 177 "Ναι" σε σύνολο 180 ψήφων, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται και για τα 8 αδικήματα.

  

Στην διαδικασία της ψηφοφορίας συμμετέχουν οι 180 βουλευτές των κοινοβουλευτικών ομάδων ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής καθώς απο την έναρξη της διαδικασία το ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση είχαν ενημερώσει ότι δεν θα λάβουν μέρος.

 

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης το ίδιο ανακοίνωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημητρης Τζανακόπουλος με αποτέλεσμα πηγές της ΝΔ να σχολιάσουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τράπηκε σε φυγή, εγκατέλειψε τον κ. Παπαγγελόπουλο προκειμένου να αποφύγει πιθανές διαρροές και ανταρσίες.

 

Εκτιμούν δε ότι η μυστική ψηφοφορία θα έδινε την δυνατότητα σε αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσουν την δυσφορία τους αναφορικά με τις αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος υπερψηφίζοντας την παραπομπή Παπαγγελόπουλου.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι βουλευτές που μετέχουν στην ψηφοφορία έχουν προμηθευτεί ψηφοδέλτια που αναγράφουν τα οκτώ αδικήματα:

1. Ηθική Αυτουργία σε Κακουργηματική Κατάχρηση Εξουσίας”.

2. Ηθική Αυτουργία σε Πλημμεληματική Κατάχρηση εξουσίας

3. Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος

4. Παράβαση Καθήκοντος κατά εξακολούθηση

5. Απόπειρα Εκβίασης

6. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου

7. Δωροληψία Υπαλλήλου.

8. Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση επέλεξε και σε αυτή την φάση της διαδικασίας να αφήσει τις εργασίες και την συζήτηση στην αποκλειστική αρμοδιότητα των βουλευτών γι' αυτό και τα υπουργικά έδρανα της Ολομέλειας είναι άδεια. Οσοι υπουργοί τοποθετήθηκαν, το έκαναν ως απλοί βουλευτές.