Παρέλυσε το κέντρο της Αθήνας από τρεις πορείες που βρίσκονται σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή τρεις πορείες στο κέντρο της Αθήνας παραλύοντάς το ουσιαστικά, αφού έχουν κλείσει κεντρικές αρτηρίες προκαλώντας μεγάλη κίνηση.

 

 

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ έχει και μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια!

 

Κλειστή για  την ώρα  είναι η λεωφόρος Αμαλίας, η Σταδίου  και η  Πανεπιστημίου, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, λόγω των δύο συγκεντρώσεων.

 

 

 

 

 

Κλειστός είναι και ο σταθμός του Μετρό "Πανεπιστήμιο" με εντολή της αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς, όμως, να πραγματοποιούνται στάσεις.

Νωρίτερα, πορεία από την πλατεία Μαβίλη προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έκανε λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ, σημειώνοντας ότι «οι δημόσιες δαπάνες Υγείας εξακολουθούν να βρίσκονται στο τριτοκοσμικό ύψος του 5% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 7,5% στου ΑΕΠ», ενώ οι οργανικές θέσεις του προσωπικού των νοσοκομείων είναι χιλιάδες.

 

 

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, αυξήσεις στους μισθούς και αυξήσεις στα νυκτερινά και τις αργίες, σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού και ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

 

 

Καθυστερήσεις και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ.

 

 

 

Μειωμένος είναι ο στόλος των λεωφορείων και τρόλεϊ καθώς κάποιοι οδηγοί συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Πηγές από τον ΟΑΣΑ αναφέρουν οτι οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις εντοπίζονται στα τρόλεϊ.

 

 

Υπενθυμίζεται, πως τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ αποφάσισαν να μη λάβουν μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, ωστόσο, μεμονωμένοι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδος.