Παρουσία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια διεξήχθη η άσκηση <<Αίσιος Οιωνός>>

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου, ολοκληρώθηκε η τελική φάση της Τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων <<Αίσιος Οιωνός - 23>>,

 

 

Η άσκηση έγινε στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος», κοντά στα Λάβαρα, σε απόσταση λίγων χιομέτρων από τον Έβρο.

 

 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η χώρα μας έχει την αποτρεπτική ικανότητα να διαφυλάξει την εδαφική της ακεραιότητα», επισήμανε στο χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας τονίζοντας πως «η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

 

 

 

 

 

 

Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν την ειρήνη αλλά και την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας

«Παρακολουθήσαμε σήμερα την τακτική άσκηση “Αίσιος οιωνός”, παρατηρήσαμε τον επιχειρησιακό συντονισμό μεταξύ των κλάδων, διαγνώσαμε το φρόνημα των στελεχών και των κληρωτών που μετείχαν. Είδαμε την ισχύ πυρός που μπορούν να παράξουν τα οπλικά συστήματα τα οποία απέδειξαν τη δυνατότητα και την ετοιμότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Δηλαδή διατύπωσαν ένα μήνυμα αποτρεπτικής δυνατότητας υπηρετώντας την ειρήνη στην περιοχή μας. Γιατί οι ένοπλες δυνάμεις υπηρετούν την ειρήνη. Υπηρετούν, επίσης, την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας. Βρίσκονται κάθε μέρα παντού σε ολόκληρη την επικράτεια έτοιμες και πρόθυμες να στηρίξουν την κοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

 

«Ιδίως την ώρα της μεγάλης ανάγκης όπως αποδείχτηκε στη Θεσσαλία. Δεν θέλω καν να διανοηθώ τι θα είχε συμβεί χωρίς τη βοήθεια, την ενεργό συμπαράταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής συνθήκης. Και, βεβαίως, ξέρετε όλοι, ξέρουμε όλοι, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις “μίλησαν” πολύ πέρα των τυπικών καθηκόντων τους. Και είμαι για αυτό βαθιά ευγνώμων» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τον χαιρετισμό του.

 

 

 

 

 

Δείτε εικόνες από την παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Νίκου Δένδια στον Έβρο: