Πελετίδης: Ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Πάτρα

Ο δήμαρχος της Πάτρας,  Κώστας Πελετίδης, κήρυξε «persona non grata» τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ενώ προανήγγειλε διαδηλώσεις την ημέρα που ο Πάιατ θα παρευρεθεί στην Πάτρα για να συμμετάσχει σε συνέδριο ως ομιλητής. 

 

Ο πρέσβης των ΗΠΑ είναι προσκεκλημένος στο συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα "Πελοπόννησος" μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.  Ο Πελετίδης όμως αναφέρει ότι αυτό αποτελεί « πρόκληση και βαθιά περιφρόνηση των φιλειρηνικών αισθημάτων του πατραϊκού λαού».

 

«Πάγιο αίτημα του λαού της πόλης μας και του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελεί η απομάκρυνση των βάσεων του Αράξου και της Ανδραβίδας από την περιοχή μας, να μη μεταφερθούν πυρηνικά στον Άραξο», σημειώνει ο κ. Πελετίδης, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στην περιφέρεια, όσο και σε όλους τους φορείς που θα υποδεχθούν τον Αμερικανό πρέσβη.

«Η Δημοτική Αρχή δε θα παρευρεθεί στο συνέδριο, αλλά θα είναι στο δρόμο με το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, διαδηλώνοντας ενάντια στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Πάτρα. Είναι ανεπιθύμητος», καταλήγει.

 

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Πελετίδη: 

 

Αναλυτικά:

 

«Για ακόμη μία χρονιά, η εφημερίδα “Πελοπόννησος” έχει καλέσει ως ομιλητή στο συνέδριο που διοργανώνει, μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Πρόκειται για πρόκληση και βαθιά περιφρόνηση των φιλειρηνικών αισθημάτων του πατραϊκού λαού.

Ο λαός της Πάτρας, δεκαετίες τώρα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις, αγωνίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή. Μόλις πριν λίγες μέρες, μαζικοί φορείς, σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι, μετά από κάλεσμα της Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας, συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση ενάντια στις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, καταδικάζοντας την εγκληματική στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ, καθώς και της κυβέρνησης της ΝΔ.

Πάγιο αίτημα του λαού της πόλης μας και του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί η απομάκρυνση των βάσεων του Αράξου και της Ανδραβίδας από την περιοχή μας, να μη μεταφερθούν πυρηνικά στον Άραξο.

Σοβαρές ευθύνες επωμίζονται η περιφερειακή αρχή της Δυτικής Ελλάδας, δημοτικές αρχές και άλλοι φορείς (Πανεπιστήμιο, δημοτικές παρατάξεις κλπ.), όπως επίσης η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που θα υποδεχτούν τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Συνέδριο. Για μία ακόμη φορά, με τη στάση τους, “ξεπλένουν” τις ευθύνες των Αμερικανών ιμπεριαλιστών.

Η Δημοτική Αρχή δεν θα παρευρεθεί στο συνέδριο, αλλά θα είναι στο δρόμο με το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, διαδηλώνοντας ενάντια στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Πάτρα. Είναι ανεπιθύμητος».