Σήμερα στη Βουλή κατατίθεται το νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Σήμερα στη Βουλή κατατίθεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις διαδηλώσεις, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

 

Εντός της ημέρας κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που φιλοδοξεί να βάλει τέλος στη σχεδόν καθημερινή «ομηρία» του κέντρου της πόλης από τις  πάσης φύσεως διαδηλώσεις – πορείες – συγκεντρώσεις.

 

 

Την κατάθεση του νομοσχεδίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στο briefing της Δευτέρας. Οπως είπε, το σχέδιο νόμου Χρυσοχοΐδη καλύπτει ένα υπαρκτό κενό στην προστασία των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών που προβλέπει το Σύνταγμα και επιχειρεί να διαμορφώσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και ειδικότερα τη διενέργεια δημοσίων συναθροίσεων.

 

 

Με τον τρόπο αυτό, τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κατοχυρώνεται το δικαίωμα όσων επιθυμούν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, χωρίς όμως να καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος έχει ήδη εκφράσει την έντονη αντίθεσή του στη συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης