Συντονισμένη ανθελληνική προπαγάνδα στην Ε.Ε. από την Τουρκία με αφορμή την Ολλανδή δημοσιογράφο

Επιθέσεις με συκοφαντικές προθέσεις στην Ελλάδα από τον Ομάρ Τσελίκ, κατεξοχής φερέφωνο του Ερντογάν, με αφορμή τις δηλώσεις της Μπέουχελ - Τουρκάλα δημοσιογράφος υπέβαλε ερώτημα στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημοσιογράφο.

 

 

Με μια σειρά προκλητικών αναρτήσεων στο Twitter, ο Ομάρ Τσελίκ, αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (ΑΚP) του Ταγίπ Ερντογάν επιτίθεται με συκοφαντικές προθέσεις στην Ελλάδα και ταυτόχρονα προσπαθεί να εμπλέξει την Ευρωπαϊκή Ένωση, πιθανώς με στόχο να προκληθεί ένταση στις σχέσεις της ΕΕ με τη χώρα μας. Αιχμή αυτή τη φορά είναι το μεταναστευτικό και αφορμή η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμπορντ Μπέουχελ.

 

 

 

 

 

Ταυτόχρονα, η Σελέν Τεμιζέρ, μια δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, υπέβαλε ερώτημα στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της χθεσινής (18/11) μεσημβρινής ενημέρωσης Tύπου. Η Τεμιζέρ ρώτησε «ποια είναι η άποψη της Κομισιόν για την περίπτωση της Ολλανδής δημοσιογράφου η οποία εργάζεται στην Ελλάδα και, κατόπιν της ερώτησης σχετικά με τις απωθήσεις μεταναστών και προσφύγων που έθεσε στον Έλληνα πρωθυπουργό, δέχτηκε επίθεση και της συστήθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα;».

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, απάντησε στην Σελέν Τεμιζέρ ότι το ζήτημα που έθεσε «δεν εμπίπτει στη θεματολογία των εξωτερικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Παρόλ' αυτά, ο κ. Μαμέρ υποσχέθηκε ότι θα συμβουλευτεί τους αρμοδίους και θα επανέλθει με κάποια απάντηση για την Σελέν Τεμιζέρ.

Ωστόσο, ακόμη και η μη-απάντηση ήταν αρκετή για να δημοσιευτεί από το Anadolu η «είδηση» ότι δήθεν «η Κομισιόν σιωπά για την Ολλανδή δημοσιογράφο που εκδιώκεται διά της βίας από την Ελλάδα». Στο κείμενό της, η Τεμιζέρ επαναλαμβάνει την περιγραφή της γνωστής αντιπαράθεσης που είχε η Μπέουχελ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Η Τουρκάλα δημοσιογράφος Σελέν Τεμιζέρ

 

Σε ό,τι αφορά στα προσβλητικά για την Ελλάδα σχόλια του Ομάρ Τσελίκ, το κατεξοχήν φερέφωνο του Ταγίπ Ερντογάν έγραψε τα εξής: 

 

 

«Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό σε συνέντευξη τύπου 'γιατί λέτε ψέματα για τις απωθήσεις των προσφύγων;' Η δημοσιογράφος δέχτηκε πολλές απειλές μετά από αυτό το περιστατικό. Είναι αναγκασμένη να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Το κυνηγητό των προσφύγων από τις ελληνικές αρχές έχει προσλάβει φοβερές διαστάσεις. Ο Πρόεδρός μας [σσ: ο Ερντογάν] είναι αντίθετος σε αυτό το κυνηγητό και καταρρίπτει τα ψέματα της Ελλάδας κάθε φορά. Οι Έλληνες σκίζουν τις βάρκες των προσφύγων και τους αφήνουν να πνίγονται, διαπράττοντας έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

 

 

 


 

 

 Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επανειλημμένως πει αναληθή πράγματα για το μεταναστευτικό. Και έχει συκοφαντήσει πολλές φορές την Τουρκία. Η βάναυση μεταχείριση των προσφύγων από τις ελληνικές αρχές έχει διαπιστωθεί επανειλημμένως με τεκμήρια. Αυτή η καταδίωξη συμβαίνει κάθε μέρα. Ο κόσμος και η Ευρώπη τηρούν σιγή.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι θεσμοί της ΕΕ παραμένουν σιωπηλοί για το κυνηγητό στους πρόσφυγες και τις απειλές προς τους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η τουρκική Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Μεταναστευτικού των ενόπλων δυνάμεων ξηράς και του λιμενικού σώματος, γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα έχει απωθήσει με pushback 17.245 αιτούμενους ασύλου μόνο για το 2020. Και άλλους 13.261 μέχρι στιγμής το 2021.
 

 Υπάρχουν περίπου 74.000 άνθρωποι που ζητούν άσυλο. Η Γενική Διεύθυνση Μεταναστευτικού της Τουρκίας θεωρεί ότι αυτοί έχουν απωθηθεί κατόπιν των συνεντεύξεων που έδωσαν από το 2017 έως σήμερα. Επομένως, αποτελεί οφθαλμοφανές γεγονός ότι η Ελλάδα λέει ψέματα. Δεν είναι απλώς ένας ισχυρισμός.

Όλα αυτά δεν είναι απλοί αριθμοί. Όλα αυτά είναι ψυχές που τις σπρώχνουν στο χαμό. Είναι ψυχές με όνειρα, ελπίδες και το ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή. Σε αυτά η Ελλάδα απαντά μόνο με το να σπρώχνει αυτές τις ψυχές στο θάνατο».