Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα νηπιαγωγεία στην Αθήνα και την κοπή δένδρων

1300 μικρά παιδιά, που τις προηγούμενες χρονιές έμεναν εκτός δημόσιας εκπαίδευσης, αυτό τον Σεπτέμβρη θα πάνε σχολείο. Νηπιαγωγεία για όλα τα παιδιά της πόλης από τεσσάρων ετών, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

 

 

 

Είχαν προηγηθεί για άλλη μια φορά fake news του ΣΥΡΙΖΑ και του Νάσου Ηλιόπουλου για την τοποθέτηση οικίσκων στα Πατήσια για την δίχρονη προσχολική αγωγή.

 

 

 

Τι ισχύει για τα δέντρα στα Πατήσια:

 

Δεν έγινε καμία κοπή δέντρου και το κλάδεμα των δέντρων δεν απαιτεί σχετική αδειοδότηση. Αντιθέτως δημιουργούνται νηπιαγωγεία στο πλαίσιο της δίχρονης εκπαίδευσης που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στις  συγκεκριμένες σχολικές αίθουσες που δημιουργούνται στο χώρο θα στεγαστούν 253 παιδιά και οι οικογένειες τους θα έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν τον επαγγελματικό και οικογενειακό βίο.

 

Η δημιουργία στο συγκεκριμένο οικόπεδο των 11 οικίσκων και των συνοδών χρήσεων προβλέπει και τη μεταφύτευση 5 από τα 45 δέντρα που βρίσκονται στο χώρο, διατηρώντας τα υπόλοιπα 40. Παράλληλα για την ενίσχυση του ισοζυγίου του πρασίνου θα φυτευτούν 13 επιπλέον μεγάλα δέντρα (πλατάνια), ενώ θα γίνουν και χαμηλές φυτεύσεις. Για την διαδικασία θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από την πολεοδομική νομοθεσία.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο δεν είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου ή κοινόχρηστος χώρος . Το οικόπεδο είναι αδόμητο, διότι δεν υπάρχει κανένα κτίσμα εντός του. Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και επιπροσθέτως προβλέπονται πολεοδομικά οι χρήσεις νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

 

 

Πόσα τέτοια νηπιαγωγεία θα δημιουργηθούν και πού:

 

Θα δημιουργηθούν 10 νηπιαγωγεία σε εννέα αδόμητα οικόπεδα και σε τρεις αύλειους χώρους υφιστάμενων σχολείων. Επιπλέον, θα διαμορφωθούν επτά αίθουσες νηπιαγωγείων σε έξι υφιστάμενα σχολεία. Αναλυτικά τα τετραγωνικά που θα χρησιμοποιηθούν στους αύλειους χώρους των τριών σχολείων:

α) στην Κυψέλης και Τροίας (6ηΔΚ) για 3 αίθουσες, θα χρησιμοποιηθούν 126 τετραγωνικά μέτρα σε σύνολο 1558,23.

β) στην Μουστοξύδη 23 (6η ΔΚ) για 1 αίθουσα, θα χρησιμοποιηθούν 42 τετραγωνικά μέτρα σε σύνολο 2193,91.

γ) στην Νικοπόλεως 33 (6η ΔΚ) για 4 αίθουσες, θα γίνει χρήση 700 τετραγωνικών μέτρων σε σύνολο 6476,34 και θα δημιουργηθεί ξεχωριστό προαύλιο με περίφραξη και δική του είσοδο, ώστε τα νήπια να μην έρχονται σε επαφή με παιδιά ανώτερης βαθμίδας που φοιτούν στο συγκεκριμένο συγκρότημα.