Τα "μαζεύει" ο Ξανθόπουλος για τους "ορίτζιναλ Μακεδόνες": Το είπα ειρωνικά

Με μία δήλωση ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, επιχειρεί να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την πρωινή του δήλωση για τους ¨ορίτζιναλ Μακεδόνες". 

 

 

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι: "Είναι προφανές και από την ουσία αλλά και το ύφος των λεγομένων μου, ότι η αναφορά μου σε “μακεδονομάχους” εδώ και “Μακεδόνες ορίτζιναλ” από εκεί, ήταν ειρωνική και είχε στόχο να περιγράψει τη διακαή προσπάθεια διάφορων εξτρεμιστικών εθνικιστικών κύκλων και στις δύο χώρες, να υπονομεύσουν με κάθε τρόπο τη Συμφωνία των Πρεσπών".

 

 

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτή Δράμας Θεόφιλου Ξανθόπουλου

Με λύπη, οργή και απογοήτευση, παρακολουθώ την ατυχή προσπάθεια πλήρους διαστρέβλωσης των όσων είπα στο Κανάλι της Βουλής, υπερασπιζόμενος τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι προφανές και από την ουσία αλλά και το ύφος των λεγομένων μου, ότι η αναφορά μου σε “μακεδονομάχους” εδώ και “Μακεδόνες ορίτζιναλ” από εκεί, ήταν ειρωνική και είχε στόχο να περιγράψει τη διακαή προσπάθεια διάφορων εξτρεμιστικών εθνικιστικών κύκλων και στις δύο χώρες, να υπονομεύσουν με κάθε τρόπο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από πουθενά δεν προκύπτουν, δηλαδή, τα όσα ψευδώς και δολίως μου αποδίδουν η μονταζιέρα της ΝΔ και αναπαράγουν με σπουδή και χωρίς κανένα έλεγχο, διάφορα ΜΜΕ, ότι δήθεν αποκάλεσα συλλήβδην τους κατοίκους της Β. Μακεδονίας, “Μακεδόνες ορίτζιναλ”!

 

 

Ζητώ από τα ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν αυτή την αθλιότητα να δημοσιεύσουν την δήλωσή μου και να αποκαταστήσουν άμεσα την αλήθεια των πραγμάτων.

 

 

Είναι πραγματικά λυπηρό, αλλά και άκρως επικίνδυνο, στο όνομα μικροκομματικών αντιπαραθέσεων να επιχειρείται τέτοιου είδους κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση σε τόσο ευαίσθητα και σοβαρά εθνικά ζητήματα, με μοναδικό σκοπό να πληγεί με κάθε τρόπο η εθνικά συμφέρουσα για τη χώρα μας Συμφωνία των Πρεσπών. Άραγε η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός ενστερνίζονται αυτές τις δόλιες πρακτικές λάσπης και ασύστολης ψευδολογίας; Ταυτίζονται με αυτή την αθλιότητα;

 

 

Για του λόγου το αληθές παρατίθεται η απομαγνητοφώνηση των δηλώσεών μου:

 

 

“Εισέπραξα ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στα δυτικά Βαλκάνια σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενσωμάτωσης στην ΕΕ.

 

 

Αυτού του τύπου οι πρωτοβουλίες σαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρότι φωνάζουν οι “μακεδονομάχοι” εδώ και οι “Μακεδόνες ορίτζιναλ” από εκεί, είναι ένα δείγμα του πώς μπορούν να οικοδομούνται συμμαχίες και λαών και κρατών με όφελος γενικότερο για την περιοχή… Οι συνθήκες επιβάλλουν επιπλέον σταθερότητα…”