"Τακτοποιούν" παιδιά και φίλους στη Βουλή χωρίς σταματημό!

Τακτοποίηση μαζικά παιδιών, πρώην συζύγων, ημετέρων και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, με διορισμούς στο Ίδρυμα της Βουλής και σωρεία μετατάξεων στις υπηρεσίες από άλλους φορείς (32 δημοσιοποιήθηκαν χθες Τετάρτη), λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες στο Κοινοβούλιο, πυροδοτώντας αντιπολιτευτική κριτική περί "πλιάτσικου" λίγο πριν τη διάλυσή του για τις εθνικές εκλογές.
 

 

Ανάμεσα στους δεκάδες που βολεύονται με σύμβαση στο Ίδρυμα της Βουλής, αποκαλύπτεται ότι περιλαμβάνεται και η κόρη της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, η οποία απασχολούνταν μέχρι πρόσφατα ως μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση. Η σύμβασή της είχε δει το φως της δημοσιότητας την 1η Ιουνίου αλλά η συγγένειά της αποκαλύφθηκε χθες βράδυ από τα dikaiologitika news. 

 

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση είναι ότι η μητέρα της ήταν έως τις 30 Μαΐου - μία μέρα πριν το διορισμό της κόρης της -  μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής, δηλαδή, του αρμόδιου οργάνου για τους διορισμούς.

Αντιστοίχως σύμφωνα με τα dikaiologitika, κόρη της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, που διορίστηκε όπως είχε δημοσιευτεί επίσης με σύμβαση στο Ίδρυμα της Βουλής στις 31 Μαΐου.
 

Και το ρουσφετολογικό όργιο συνεχίζεται με το μπαράζ μετατάξεων από Υπουργεία και ΟΤΑ στο ασφαλές περιβάλλον της Βουλής.

 

 Μεταξύ αυτών εντοπίζεται η μετάταξη των:

- πρώην συζύγου του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση

 

 

- διευθύντριας του γραφείου του πρώην Υφυπουργού Παιδείας με τους ΑΝΕΛ, Κώστα Ζουράρι

 

- ειδικής συμβούλου του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη

 

-γιο του Α' Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

 

-η προϊσταμένη της Επιτροπής της Βουλής για το Πόθεν Έσχες

Παράλληλα, η Βουλή προχώρησε σε σύναψη 2ετούς σύμβασης με δημοσιογράφο που είχε θητεύσει στο πρόσφατο παρελθόν στο Γραφείο Τύπου της πρώην Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ενώ διόρισε σε μόνιμη θέση δημοσιογράφο της Αυγής.

 

Δείτε το ΦΕΚ των μετατάξεων από τον Απρίλιο του 2019: