Βασίλης Βασιλικός: "Προσωπική δικαίωση" οι άδειες που έπαιρνε ο Κουφοντίνας

Με ένα κείμενό του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο επικεφαλής βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα Βασίλης Βασιλικός, τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων του αρχιτρομοκράτη της "17 Νοέμβρη" Δημήτρη Κουφοντίνα και προαναγγέλλει πως "θα λογοδοτήσουν [οι υπεύθυνοι] αν συμβεί το μοιραίο" στον "Λουκά" της τρομοκρατικής οργάνωσης.   

 

 

Πιο συγκεκριμένα, σε παρέμβασή του που συνοδεύει το άρθρο της ΕΦΣΥΝ "Αγωνιώδεις εκκλήσεις για τη ζωή του Κουφοντίνα", ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην αυτόκλητη παράδοση του Κουφοντίνα πριν 20 χρόνια, ενώ χαρακτηρίζει "προσωπική δικαίωση"  λόγω της άμεμπτης συμπεριφοράς του σε όλο αυτό το διάστημα τις πενθήμερες άδειες που έπαιρνε κάθε εξάμηνο. 

 

 

Ο κ. Βασιλικός γράφει πως η απεργία πείνας του Κουφοντίνα μετά από 28 ημέρες κινδυνεύει να είναι μοιραία και καταλήγει προειδοποιώντας τους υπευθύνους ότι θα κληθούν να λογοδοτησουν για την απανθρωπιά τους " αν συμβεί κάτι τέτοιο -ο μη γένοιτο".    

 

 

Αναλυτικά η παρέμβαση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ:

 

"Ενας τρομοκράτης που παραδίνεται αυτόκλητος στην έδρα της Αστυνομίας δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ακόμα και στα αστυνομικά μυθιστορήματα του Σιμενόν ή της Αγκάθα Κρίστι.

 

 

Δεν είναι ακόμα σύνηθες ο ίδιος μετά από 20 χρόνια στη φυλακή, όπου τα πρώτα χρόνια τα περνά στην πλήρη απομόνωση, να φτάσει στο σημείο, λόγω της άμεμπτης συμπεριφοράς του σε όλο αυτό το διάστημα (και του βιβλίου που εξέδωσε για την περιπέτειά του πριν από μερικά χρόνια) να τύχει μιας προσωπικής δικαίωσης από την πολιτεία, με την πενθήμερη διαμονή του στο σπίτι της οικογένειάς του ανά εξάμηνο και την πάντα στη μέρα και την ώρα ακριβώς της επιστροφής του στο κελί.

 

 

Πρόκειται για τον Κουφοντίνα που εδώ και 28 μέρες διαμαρτύρεται, ζητώντας την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, με απεργία πείνας που κινδυνεύει να είναι μοιραία. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο -ο μη γένοιτο- θα κληθούν οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για την απανθρωπιά τους".