Βήμα σωτηρίας για την Creta Farms

Οι αδερφοί Δομαζάκη, ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης με τις ελληνικές τράπεζες έτσι ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν σε ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.

 

Το Μνημόνιο Συναντίληψης προβλέπει: 

  • Άμεση τοποθέτηση Επικεφαλή Οικονομικής Αναδιάρθρωσης (CRO), εκπροσώπου της ΕΥ. Ο ρόλος του θα είναι να ελέγχει πλήρως την πορεία των χρημάτων που μπαίνουν στην αλλαντοβιομηχανία από τις τράπεζες. Η ίδια εταιρεία αναλαμβάνει και τη διαδικασία για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Στόχος είναι η διαδικασία αυτή να έχει φτάσει τουλάχιστον σε προχωρημένο στάδιο έως τις 30 Οκτωβρίου 2019

 

  • Έως τις 31 Ιουλίου 2019 θα πρέπει να έχουν μεταβιβασθεί στη μητρική τα σήματα της Creta Farms που σήμερα ανήκουν σε εταιρεία συμφερόντων των αδερφών Μάνου και Κώστα Δομαζάκη στην Κύπρο

 

Στο Μνημόνιο δεν υπάρχει όρος για αναδιάρθρωση δανεισμού, όμως αυτός δεν μπορεί να αποκλεισθεί όταν έρθει η στιγμή που οι τράπεζες θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

 

Οι τράπεζες από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν να ανοίξουν τις γραμμές πίστωσης άμεσα έτσι ώστε να μπορέσει να επανέλθει σε ομαλή λειτουργία η αλλαντοβιομηχανία.

 

Ακολουθεί  η επίσημη ανακοίνωση του υπουργού για το θέμα:

 

«Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο βήμα για τη διάσωση της εταιρίας “Creta Farms”. Και οι δύο βασικοί μέτοχοι, οι κ.κ. Κώστας Δομαζάκης και Μάνος Δομαζάκης υπέγραψαν το Memorandum of Understanding (MoU) με τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες και έτσι όλοι δεσμεύονται σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με συγκεκριμένη διαδικασία για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που θα οδηγήσει τη σπουδαία αυτή εταιρία σε ένα ακόμη λαμπρότερο μέλλον. Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και υπάρχει προσδοκία ότι με την ανάπτυξη της εταιρίας θα δημιουργηθούν πολλές περισσότερες.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους δύο βασικούς μετόχους διότι έδειξαν θάρρος και εποικοδομητικό πνεύμα συνεργασίας και τον υφυπουργό Υποδομών και βουλευτή Ρεθύμνης, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που με ενημέρωσε για αυτό το θέμα και με κατηύθυνε σωστά για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».