[Βίντεο] Ήρθη η ασυλία της Νίνας Κασιμάτη για τα σχόλιά της κατά αστυνομικών, μετά από μηνύσεις των Ενώσεων Αστυνομικών

Το πρωί της Τετάρτης συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η άρση ή μη της ασυλίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη, μετά από τη μήνυση που της έκαναν αστυνομικοί για σχόλιό της εναντίον τους τον Δεκέμβριο του 2019.

 

 

 

Η μήνυση των αστυνομικών κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, αφορά αδικήματα όπως η διέγερση σε πράξη εγκλημάτων βιαιοπραγίας ή διχόνοια, για τον αντιρατσιστικό νόμο και εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κασιμάτη είχε γράψει στο Facebook κάτω από φωτογραφία της Ντόρας Μπακογιάννη που ήταν εκπομπή της ΕΡΤ και λανθασμένα- αναγραφόταν ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ "Η διεύρυνση γκαζώνει Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι"

 

 

Τη δημοσίευση του σχολίου της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει η "Ομάδα Αλήθειας" στις 10 Δεκεμβρίου το 2019  και είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

 

 

Το σχόλιο αυτό είχε προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων από αστυνομικές ενώσεις, την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, αλλά και τη συγγνώμη εκ των υστέρων της κ. Κασιμάτη.

 

 

Να σημειωθεί ότι τότε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας επίθεση σε εμας, ελέγε ότι ειναι ενας διαλογος μεταξυ φίλων, ενώ σήμερα υποστήριξε ότι το σχόλιό της έγκειται στο πλαίσιο της πολιτικής της δραστηριότητας. 

 

 

 

Σήμερα η κ. Κασιμάτη αν και η πλειοψηφία της επιτροπής δεοντολογίας εισηγείται την άρση της ασυλίας της η ίδια ζήτησε να μην αρθεί. Ανέφερε ότι το σχόλιο της έγκειται στο πλαίσιο της πολιτικής της δραστηριότητας, έκανε λόγο για απίστευτη δολοφονία χαρακτήρα και για αποκομμένη χρήση του σχολίου που έκανε.

 

 

 

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής η κ. Κασιμάτη ανέφερε ότι «δεν θέλω να επαναλάβω το σχόλιο που είχα κάνει τότε, επρόκειτο για πολιτική ανάλυση με έντονη χιουμοριστική σκωπτική διάθεση καθώς εκείνες τις μέρες ήταν στην επικαιρότητα διεργασίες διεύρυνσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ατυχώς χρησιμοποίησα την επίμαχη φράση ως ρήμα κάνοντας ομοιοκαταληξία. Ο χαρακτηρισμός είναι λίαν συνηθισμένος χωρίς να έχει ποτέ ποινικοποιηθεί και χωρίς να το έχω βάλει εγώ στο δημόσιο διάλογο ή να την κανονικοποιώ εγώ . Το σχόλιο μου δεν είχε καμία σχέση με το σώμα της ελληνικής αστυνομίας και δεν είχα σκοπό να προσβάλω οποιονδήποτε εργαζόμενο στην ελληνική αστυνομία».

 

 

 

 

Η κ. Κασιμάτη χαρακτήρισε νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη την εις βάρος της μήνυση προσθέτοντας ότι κατά την άποψή της «δεν θα πρέπει να αρθεί η βουλευτική μου ασυλία γιατί το σχόλιο μου έγκειται στο πλαίσιο της πολιτικής μου δραστηριότητας». Μάλιστα η κ. Κασιμάτη ανέφερε ακόμη πως ακόμα κι αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εξύβρισης αυτό έχει παραγραφεί.

 

 

 

Η κ. Κασιμάτη ανέφερε ακόμη ότι σήμερα το κατεξοχήν φόρουμ διαλόγου είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όλοι οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προβάλλουν τα μηνύματα τους και να σχολιάσουν την πολιτική επικαιρότητα.

 

 

 

Τελικά, με ψήφους 100 υπέρ, 81 κατά και έξι λευκά, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας της Νίνας Κασιμάτη.